Antena 3 CNN Actualitate Convorbire telefonică Iohannis - Zelenski: România va acorda asistența umanitară

Convorbire telefonică Iohannis - Zelenski: România va acorda asistența umanitară

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski. România va acorda ajutor umanitar Ucrainei, împreună cu partenerii din NATO și UE, a anunțat Iohannis.

Convorbire telefonică Iohannis - Zelenski: România va acorda asistența umanitară
Sursa foto: presidency.ro
de Redacția Antena 3    |    24 Feb 2022   •   16:21

”Am avut o discuție cu președintele Zelenski ca să-l asigur de suportul și solidaritatea în fața agresiunii militare iresponsabile a Rusiei și pentru suveranitatea și integritatea teritoriului Ucrainei.

Ne coordonăm cu partenerii pentru a acorda suport de urgență Ucrainei prin asistență umanitară”, a anunțat Iohannis pe Twitter.

Joi, președintele Klaus Iohannis va avea convorbiri și cu liderii europeni despre situația din Ucraina.

”Dragi români, știu că sunteți îngrijorați, dar vă asigur că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa!”

”În această dimineață, Rusia a ales calea reprobabilă și complet ilegală a violenței armate masive a unui stat independent și suveran. 

Astăzi, la eforturile comunității internaționale pentru menținerea păcii și dialog, Rusia a răspuns cu rachete care lovesc orașele și obiectivele militare ucrainene. Astăzi, Federația Rusă a ales forța tancurilor în detrimentul vieții cetățenilor. Rusia e agresorul, nu victima, cum încearcă să acrediteze Kremlinul.  România condamnă ferm atacul împotriva Ucrainei.

În ultimele săptămâni, SUA, NATO, UE și întreaga comunitate a statelor democratice au făcut tot posibilul pentru ca diplomația să prevaleze. România a fost puternic implicată în adoptarea tuturor deciziilor la nivel aliat și european și a pledat pentru continuarea dialogului. 

Niciodată nu este, însă, prea târziu ca vocea rațiunii să învingă. Singura soluție de a depăși cu bine această criză, e cea diplomatică. Dragi români, știu că sunteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele țării noastre, dar vă asigur că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale.

România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate

Statutul de membru NATO și al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă. Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni.

Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate”,

×
Parteneri
Regele Charles al III-lea, primit de Klaus Iohannis la Cotroceni: "Nu ştiam că sunt primul"
x close