Antena 3 CNN Actualitate STS ar putea asculta legal telefoane în ziua alegerilor

STS ar putea asculta legal telefoane în ziua alegerilor

STS ar putea asculta legal telefoane în ziua alegerilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Ian 2016   •   19:25

Convorbirile telefonice între preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare efectuate pentru a soluţiona posibile cazuri de vot multiplu ar urma să fie înregistrate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, elaborat de Autoritatea Electorală.

Autoritatea Electorală Permanentă a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre care modifică Hotărârea AEP nr. 9/2015 referitoare la Normele metodologice privind funcţionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, selecţia şi desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare.

Proiectul vizează asigurarea de către STS a înregistrării convorbirilor dintre preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare efectuate în vederea soluţionării cazurilor în care codul numeric personal al unui alegător figurează ca fiind deja înscris în SIMPV, stabilirea sarcinilor operatorilor de calculator care nu au fost repartizaţi pe secţii de votare şi reglementarea mesajelor furnizate de SIMPV, după validarea operaţiunii de preluare a codului numeric personal al alegătorului care se prezintă la vot.

Prevederile vizează procedurile de verificare a codului numeric personal al alegătorului prin intermediul acestei aplicaţii, atât pentru alegerile locale, cât şi cele parlamentare.

Informațiile au fost prezentate de Dana Grecu, luni, în cadrul emisiunii „La ordinea zilei”.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „La ordinea zilei”.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close