Antena 3 Actualitate Anunț îngrijorător cu privire la vremea lunii septembrie. A fost înregistrat un nou record

Anunț îngrijorător cu privire la vremea lunii septembrie. A fost înregistrat un nou record

de Laura Dinu    |    07 Oct 2020   •   12:05
Anunț îngrijorător cu privire la vremea lunii septembrie. A fost înregistrat un nou record
Sursa foto: pixabay

Serviciul de monitorizare climatică din agenția europeană, Copernicus, a făcut un anunț îngrijorător cu privire la temperaturile înregistrate în luna sepembrie.

Luna septembrie a anului 2020 este cel mai fierbinte septembrie înregistrat în istorie, cu o temperatură cu 0,05 grade Celsius mai crescută decât recordul precedent, înregistrat în septembrie 2019, scrie BBC

Oamenii de știință sunt de părere că aceasta este o dovadă clară că temperaturile cresc din cauza emisiilor generate de societatea umană. 

Potrivit Copernicus, care este programul Uniunii Europene de monitorizare a Pământului, căldura în Arcticul Siberian rămâne mult peste medie.

Totodată, se preconizează că acest an va deveni cel mai cald an din istoria Europei, în ciuda faptului că temperaturile încep să scadă. 

Căldura excesivă a contribuit și la incendiile de vegetația din California și Australia care au persistat pe parcursul anului 2020.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close