Antena 3 CNN Actualitate Zeci de copii blocaţi în tren fără apă şi mâncare în Constanţa: "Ne este frig. Nu ştim când o să ajungem acasă"

Zeci de copii blocaţi în tren fără apă şi mâncare în Constanţa: "Ne este frig. Nu ştim când o să ajungem acasă"

Este disperare la Străulești în Constanţa, acolo unde mai mulţi copii sunt blocați de dimineață în tren fără apă şi mâncare. Elevii spun că le este frig şi foame şi cer socoteală şi ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Zeci de copii blocaţi în tren fără apă şi mâncare în Constanţa: "Ne este frig. Nu ştim când o să ajungem acasă"
Sursa foto: Captura Video
de Claudia Popovici    |    20 Dec 2021   •   16:37

Peste 200 de trenuri de peste tot din țară sunt blocate în acest moment din cauza grevei angajaților de la CFR Călători.

Mii de oameni, printre care copii, bătrâni şi persoane bolnave, au rămas blocate fie pe peroanele gărilor, fie în trenuri și sunt disperați pentru că nu au cu ce să ajungă acasă.

În aceeași situaţie sunt şi câțiva copii rămași blocați la Străulești în Constanţa de azi de dimineața. Copiii fac apel la autorități să intervină rapid pentru că le este frig şi nu au apă şi mâncare.

„Nouă ne este frig! Apă mai aveam doar 0.5 litri la şapte persoane"

„Nouă ne este frig! Apă mai aveam doar 0.5 litri la şapte persoane. Am ieșit o parte din noi afară ca sa putem să facem acest live fără să deranjăm vagonul. Este foarte frig şi în vagon nu doar afară, ninge, nu ştim când o să ajungem acasă.

„Ministrul Cîmpeanu nu merită decoraţiile primite de la Ambasada Franţei"

Sperăm ca niciun elev să nu mai fie nevoit să mai treacă prin această situaţie. Vom solicita ambasadei Franţei să retragă decorațiile pe care le-a acordat ministrului Cîmpeanu.

Pentru că un individ sinistru care nu cere transport pentru elevi, căruia nu îi pasă de elevii navetiști din medii defavorizate, nu merită ", spune un elev .

România este paralizată de greva CFR cu câteva zile înainte de Crăciun

Este haos, iar nervii oamenilor sunt întinși la maximum după ce peste 1.500 de trenuri sunt blocate la această oră de greva angajaților de la CFR Călători.

Unele trenuri au fost oprite în câmp, iar oamenii nu au cu ce ajunge acasă, la serviciu sau la medic.

Întârzierile anunțate sunt deja de sute de minute.

”De ce nu ne-a anunțat nimeni? Pe bilete ne-au luat banii și nu știm nimic”, spune o femeie.

”Am făcut puțin scandal la Informații și le-am spus de ce nu anunțați dacă e grevă. Venim cu copii, stăm afară în frig”, spune un bătrân aflat pe peronul gării.

Angajații de la CFR Călători au spus că nu renunță dacă nu le vor fi majorate salariile.

Oamenii stau pe peroanele gărilor de la primele ore ale zilei și nimeni nu le oferă nicio explicație sau când anume vor putea pleca acasă.

”Am muncit 36 de ani la CFR și am ajuns la bătrânețe acum să își bată joc de noi conducerea țării. (...) În loc să pună la dispoziție trenul în gară să plecăm, își bate joc de populație conducerea țării, cu Iohannis împreună. Îi spunem domnului Sorin Grindeanu să dea drumul la circulație”, a spus o bătrână.

Copii, bătrâni, tineri, cu toții sunt blocați în gări și nu primesc răspunsuri din partea nimănui.

Tren blocat de mai bine de 6 ore, în Buftea

Într-un tren din Buftea, oamenii stau blocați de mai bine de 6 ore.

Câțiva dintre călătorii exasperați de această situație au plecat pe jos, prin frig și cu bagajele după ei.

”E ceva groaznic. Eu la ora 14:00 trebuia să fiu la muncă”, spune o femeie revoltată.

”Trebuia să ajung la muncă. Ni s-a spus că ne ia din concediu sau că ne taie ziua, nemotivat”, spune un alt bărbat care stă în trenul blocat din Buftea de mai bine de 6 ore.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close