Antena 3 CNN Actualitate Copii grav bolnavi din Ucraina, transportaţi în Israel pentru tratament. Au fost întâmpinaţi şi ajutaţi la graniţă de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga

Copii grav bolnavi din Ucraina, transportaţi în Israel pentru tratament. Au fost întâmpinaţi şi ajutaţi la graniţă de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga

10 copii grav bolnavi din Ucraina au sosit ieri în Vama Siret. Cei mici au probleme oncologice, iar unii dintre ei sunt dependenţi de dializă. După un drum de peste 7 ore, au fost primiţi de o echipă medicală din Israel şi transportaţi cu un avion privat tot în Israel pentru tratament. Odată ajunşi în Vama Siret de părinţii lor, copiii au fost întâmpinaţi la graniţă de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

Copii grav bolnavi din Ucraina, transportaţi în Israel pentru tratament. Au fost întâmpinaţi şi ajutaţi la graniţă de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga
de Iulia Gorgorin    |    09 Mar 2022   •   09:33

Copiii bolnavi de cancer şi cu alte probleme oncologice se aflau internaţi într-un spital din Kiev când a început războiul.

Au reuşit să scape şi să ajungă în România.

La graniţă, cei mici au primit ajutor de la doi medici şi două asistente din Israel.

David Saranga, ambasadorul Israelului în România, prezent în Vama Siret

Cei zece copii au fost aduşi în Vama Siret, împreună cu părinţii, de la un spital din Kiev, fiind întâmpinaţi la graniţă de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

"Sunt copii care sunt bolnavi. O parte dintre ei au cancer, o parte dintre ei au nevoie de dializă şi alte probleme. Noi suntem aici pentru a îi ajuta pe toţi refugiţiii. Nu contează ce naţionalitate au, pentru că, noi, ca stat Israel, ca un reprezentant al poporului evreu, pentru noi este important să ajutam orice persoană, noi nu putem să fim indiferenţ pentru lumea care suferă şi din acest motiv am dat o mână de ajutor", a spus David Saranga, ambasadorul Israelului la București.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Copiii au ajuns lo clinică de specialitate din Israel pentru a primi tratamentul vital

După drumul lung, copiii bolnavi au fost evaluaţi apoi transporaţi la Aeroportul Suceava, de unde au fost prelutaţi de un avion privat, împreună cu mamele lor, şi duşi la o clinică de specialitate din Israel pentru a primi tratamentul vital.

David Saranga a spus că operaţiunea a fost posibilă cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Transporturilor, dar şi al unor companii private.

Pe timpul zborului, cei zece copii au fost asistaţi de doi medici şi două asistente de la unitatea medicală din Israel.

Posted by David Saranga on Tuesday, 8 March 2022

×
Subiecte în articol: copii bolnavi Ucraina David Saranga Israel
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close