Antena 3 CNN Actualitate Copiii ucrainenilor care luptă la Herson și Zaporojie, în tabără în România

Copiii ucrainenilor care luptă la Herson și Zaporojie, în tabără în România

New Strategy Center organizează în perioada 16 iulie-01 august o tabără pentru copii ai militarilor ucraineni din Brigada 128 de vânători de munte, din Transcarpatia.

Copiii ucrainenilor care luptă la Herson și Zaporojie, în tabără în România
de Andreea Ştefan    |    17 Iul 2023   •   19:51

Această unitate s-a distins în luptele pentru eliberarea regiunilor Herson și Zaporojie, precum și a altor zone importante din Ucraina, aflate sub ocupația temporară rusă, fiind și în aceste momente pe front, angrenată în lupte. 

Printre copiii care vor participa la această tabără se numără și unii ai unor luptători ucraineni de etnie română. 25 de copii din Transcarpatia, împreună cu 5 însoțitori, vor cunoaște frumusețile litoralului, ale județelor Brașov și Bistrița-Năsăud, vor face excursii și drumeții, vor vizita Delfinariul din Constanța, Biserica Neagră din Brașov, Dino Parcul din Râșnov și diverse muzee.

George Scutaru, directorul general al NSC, a fost prezent la Ujgorod, în 16 iulie, capitala regiunii Transcarpatia, în momentul începerii călătoriei copiilor ucraineni spre România și a afirmat că această tabără este un mic gest de solidaritate și recunoștință pentru cei care azi luptă împotriva tiraniei.

”Deși vecini, noi abia acum începem să ne cunoaștem mai bine, românii și ucrainenii.

Ne bucură că acest grup de copii din Transcarpatia vor vedea pentru prima dată frumusețile României, vor avea primele amintiri frumoase despre țara noastră. Avem șansa unui viitor împreună, în UE și NATO. România va sprijini Ucraina atât cât va fi necesar, pentru a vă elibera teritoriile.”

Citește continuarea articolului pe site-ul radu-tudor.ro.

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close