Antena 3 CNN Actualitate Copiii găsiţi în râul Argeş au murit, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate

Copiii găsiţi în râul Argeş au murit, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate

Copiii găsiţi în râul Argeş au murit, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    23 Mar 2012   •   20:17

Copiii găsiţi în râul Argeş, vineri după-amiază, au murit, în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate. Cei trei au căzut în albia canalizată a râului Argeş, în localitatea Băiculeşti, poliţiştii efectuând cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Două echipaje ale pompierilor şi mai multe ambulanţe au intervenit la faţa locului, în urma unui apel la 112 care anunţa că în canalul aflat în aval de una dintre hidrocentralele de pe Argeş se află trupul unui copil, a anunţat ofiţerul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, locotenent Mădălina Epure.

Pompierii au recuperat iniţial din apă trupurile a doi băieţi, după manevre de resuscitare care au durat aproape două ore copiii fiind declaraţi decedaţi.

Ulterior a fost găsit un al treilea copil, în stare de inconştienţă, în canalul de evacuare al hidrocentralei din comuna argeşeană Băiculeşti. Medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă au încercat să-l readucă la viaţă, dar acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Din primele date rezultă că cei doi fraţi găsiţi au 11 şi 12 ani şi sunt elevi în clasa a V-a şi a VI-a, iar cel de-al treilea copil are 12 ani şi este în clasa a VI-a.

Se pare că cei trei copii se întorceau de la şcoală, în drum spre casă ei trebuind să traverseze un pod peste albia regularizată a râului Argeş.

Apa în canalul colector are o adâncime de patru metri.






×
Subiecte în articol: Argeş canal copii
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close