Antena 3 CNN Actualitate Copiii infectaţi cu HIV nu mai au medicamente. Ce promisiune face Ministerul Sănătăţii

Copiii infectaţi cu HIV nu mai au medicamente. Ce promisiune face Ministerul Sănătăţii

Copiii infectaţi cu HIV nu mai au medicamente. Ce promisiune face Ministerul Sănătăţii
de O.P.    |    04 Mar 2015   •   06:24

Copiii infectaţi cu HIV din România au fost lăsaţi fără medicamente. Sunt trataţi acum, din compasiune, cu medicamentele adulţilor. Pe unii sistemul îi loveşte de două ori.

Părinţii lor spun că au apelat la sistemul medical pentru a-i însănătoşi, dar în spital au fost infectaţi cu virusul letal. După sesizarea jurnaliştilor Antena 3, şefii din Sănătate anunţă că medicamentele pentru copiii cu HIV vor fi livrate în cel mai scurt timp.

De mai bine de o lună copiii infectaţi cu HIV, din România, nu mai au tratament. În spitale nu mai există medicamente speciale pentru copii şi sunt nevoiţi să ia bucăţi din pastilele pentru tratamentul adulţilor.

Şefii Ministerului Sănătăţii promit că problema se va remedia de săptămâna viitoare. Producătorul de medicamente a întârziat livrarea.

Oficial, tratarea bolnavilor de HIV este o prioritate naţională. Dar, în realitate, lucrurile stau altfel.

În fiecare an, statul român alocă peste 80 de milioane de lei pentru tratamentul bolnavilor HIV şi Sida. Sunt 2 mii de pacienţi înscrişi în program. Periodic însă, pacienţii se plâng că nu primesc tratamentul la timp pentru că finanţarea se face cu ţârâita.

×
Subiecte în articol: HIV medicamente sistem sanitar boli
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close