Antena 3 CNN Actualitate ”Copiii mei, știam că veți veni”. Cum au găsit-o polițiștii din Vrancea pe bunica Stana, care a împlinit 102 ani

”Copiii mei, știam că veți veni”. Cum au găsit-o polițiștii din Vrancea pe bunica Stana, care a împlinit 102 ani

Bunica Stana, cea mai vârstnică persoană din județul Vrancea, a împlinit 102 ani, dar păstrează același suflet tânăr și dragoste nemăsurată de viață. Polițiștii din Vrancea sunt cei care au mereu grijă de ea.

”Copiii mei, știam că veți veni”. Cum au găsit-o polițiștii din Vrancea pe bunica Stana, care a împlinit 102 ani
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne, Romania
de Silvia Țigănilă    |    17 Aug 2020   •   21:30

”Chiar de ziua sa de naștere, am găsit-o pe bunica Stana muncind în gospodărie, cu multă putere de muncă și cu o poftă imensă de viață.
Astăzi, ea împlinește 102 ani. Deși este cea mai vârstnică persoană din județul Vrancea, păstrează același suflet tânăr și dragoste nemăsurată de viață.

"-Copiii mei, știam că veți veni. Luați loc și haideți să vă mai povestesc ceva drag din tinerețe, că tare frumos e să fii tânăr.." Cu zâmbetul pe buze, toate vorbele spuse de bunica Stana par a fi învățături din vremuri de demult.

Polițiștii din Vrancea sunt cei care au mereu grijă de ea și să-i nu-i lipsească nimic.

Anul acesta, pe lângă cele necesare în casă, i-au adus un tort și un drapel al României. La vederea acestuia, obrajii bunicii s-au umplut de lacrimi..
"-Să știți că sunt lacrimi de fericire!

De peste 100 de ani port în suflet aceste culori. Să prețuiți și să protejați această țară. De-ați ști voi prin câte suferințe am trecut de-a lungul timpului și ce necazuri au fost pe pământurile astea..."

Care este secretul longevității sale

Printre vorbe, am întrebat-o care este secretul longevității sale... Ne-a transmis că oricât de greu i-a fost uneori, mereu a fost curajoasă, cinstită și dornică de muncă! Din familie, nu mai are aproape pe nimeni.

"Mi-a mai rămas un singur băiat, dar are și o vârstă și vine când mai poate. Oricum să știți că, pentru mine, voi sunteți tot copiii mei".

La plecare, așezată pe băncuța din fața casei, bunica Stana și-a luat la revedere. Cu o mână își stergea ochii plini de emoție, iar în cealaltă...purta Sfântul Tricolor!”, este mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Interne.

×
Subiecte în articol: stana Vrancea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close