Antena 3 CNN Actualitate Doi copii au fost agresaţi de călugărul de la Mănăstirea Frăsinei | Noi detalii ies la lumină în acest caz

Doi copii au fost agresaţi de călugărul de la Mănăstirea Frăsinei | Noi detalii ies la lumină în acest caz

Apar noi detalii în cazul călugărului de la Mănăstirea Frăsinei care a agresat un copil de 10 ani. Parchetul de pe lângă Judecătoria din Râmnicul Vâlcea a făcut publică întreaga poveste.

Doi copii au fost agresaţi de călugărul de la Mănăstirea Frăsinei | Noi detalii ies la lumină în acest caz
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2023   •   12:43

Un călugăr de la Mănăstirea Frăsinei și un îngrijitor al lăcașului de cult au fost arestați pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, însă de fapt ar fi vorba de mai multe victime. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria din Râmnicul Vâlcea a prezentat într-un comunicat de presă întreaga situaţie.

"Până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în vara anului 2021, în timp ce inculpații se aflau la Mănăstirea Frăsinei, de pe raza comunei Muereasca, au dezvoltat relații de amiciție cu 2 persoane vătămate, în vârstă de 10 şi 13 ani, cărora le remitau diverse cadouri şi sume de bani, ca urmare a ajutorului acordat de aceștia la vânzarea unor obiecte bisericeşti.

Citeşte şi: Călugăr de la Mănăstirea Frăsinei, arestat pentru act sexual cu un minor. Copilul le-a spus totul părinților

În perioada iulie-septembrie 2021, inculpații au întreținut în prezenţa minorului în vârstă de 10 ani, în mod repetat şi în diverse încăperi din incinta Mănăstirii Frăsinei, acte sexuale, iar în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a patru zile consecutive, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani, de a-şi exprima voinţa datorită vârstei fragede, l-au atras pe acesta în diverse camere ale mănăstirii şi l-au determinat să întreţină, în mod repetat, acte sexuale orale cu inculpaţii", se arată în comunicat.

Totodată, procurorii prezintă şi situaţia în care s-a aflat cea de-a doua victimă agresată sexual, în vârstă de 13 ani.

"În aceeaşi perioadă, unul dintre inculpaţi, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 13 ani de a-şi exprima voinţa şi oferindu+i diverse sume de bani, l-a determinat pe acesta să suporte şi să efectueze acte sexuale pentru satisfacţia sexuală a inculpatului", precizează procurorii.

De asemenea, Parchetul anunţă că cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

×
Subiecte în articol: Mănăstirea Frăsinei
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close