Antena 3 CNN Actualitate Copil de 8 ani agresat de un pedofil într-un lift din Bucureşti

Copil de 8 ani agresat de un pedofil într-un lift din Bucureşti

Băiatul de 8 ani a fost abordat de un bărbat necunoscut în faţa unui bloc din Capitală. Individul a intrat cu băiatul în lift şi l-a agresat sexual.

Copil de 8 ani agresat de un pedofil într-un lift din Bucureşti
de Claudia Popovici    |    02 Noi 2020   •   18:15

Agresiunea a avut loc într-un cartier din Sectorul 6, Bucureşti. Băiatul în vârstă de 8 ani se afla în faţa blocului când la un moment dat, a fost abordat de un individ necunoscut.

Acesta a intrat în lift cu el şi, potrivit poliţiştilor, copilul ar fi fost atins în zonele intime şi sărutat pe gât, de individ.

Într-un final băiatul a reuşit să scape din mâinile agresorului şi a povestit totul părinţilor care au sunat imediat la 112.

Agresorul a fost identificat şi reţinut şi urmează să fie dus în instanţă, cu propunerea de arestare preventivă pentru agresiune sexuală şi pedofilie, precizează Poliţia Capitalei.

Psihologii trag un semnal de alarmă

"Pedofilia apare în urma unor traume din copilărie. Cu toate acestea ea nu poate fi folosită ca scut pentru comportmanetul agresorului.

Dorința de a sta în mod constant în prezența copiilor, de a-i privi și de a-i atinge poate fi controlată prin implicarea activă într-un proces terapeutic.

Din nefericire, această situație aduce în prim plan nevoia de a discuta cu copiii despre corpul lor și spațiul personal pe care nimeni nu îl poate atinge fără acordul lor", a precizat pentru antena3.ro, Elena Gheoculescu, psiholog clinican si psihoterapeut integrativ.

Discuția cu copilul despre intimitate și despre ce nu au voie adulții să facă este esenţială pentru a evita asemenea situaţii

"Copiii pot fi învățați ce reacție pot avea atunci când cineva îi atinge în zonele intime. Pentru a putea gestiona această situație, pe care nici un copil nu merită să o trăiescă, este utilă psihoterapia copilului și consilierea familiei", a mai spus pentru antena3.ro, Elena Gheoculescu, psiholog clinican si psihoterapeut integrativ.

×
Subiecte în articol: pedofil copil agresat București lift
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close