Antena 3 CNN Actualitate Un copil și un bărbat cu arsuri, trasportați de urgență cu avioane ale Armatei Române, la București și în Italia

Un copil și un bărbat cu arsuri, trasportați de urgență cu avioane ale Armatei Române, la București și în Italia

Două avioane ale Armatei Române vor transporta astăzi, de urgență, un copil în Italia și un bărbat cu arsuri, din Germania la București.

Un copil și un bărbat cu arsuri, trasportați de urgență cu avioane ale Armatei Române, la București și în Italia
Sursa foto: MAPN
de Ioana Mircea    |    02 Feb 2023   •   12:06

Două aeronave C-27 J Spartan din cadrul Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat astăzi din Baza 90 Transport Aerian, pentru a efectua misiuni de transport umanitar a doi pacienți.

Una dintre aeronave a avut misiunea de a prelua, din Lubeck (Germania), un pacient român diagnosticat cu arsuri pentru a fi transferat la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din București, iar cealaltă aeronavă de a executa un zbor către Italia pentru transferul unui copil de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” către o clinică din Palermo, Italia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Monitorizarea pacienților pe timpul zborului este realizată de echipe medicale din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București și Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul de la/către Baza 90 Transport Aerian este asigurat cu ambulanțe ale SMURD.

Citește și: Un bărbat a fost împuşcat, în timp ce zbura cu avionul, de un glonţ tras de la sol

Misiunile aeronavelor Forțelor Aeriene Române au fost executate la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, potrivit biroului de presă al Ministerul Apărării Naționale.

×
Subiecte în articol: avioane MApN
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close