Antena 3 CNN Actualitate Copil de 12 ani, împuşcat în cap cu o armă de vânătoare

Copil de 12 ani, împuşcat în cap cu o armă de vânătoare

Copil de 12 ani, împuşcat în cap cu o armă de vânătoare
Sursa foto: Foto: oradea.olx.ro
15 Mar 2011   •   09:58

Un copil de 12 ani din Braşov a murit, luni seară, după ce a fost împuşcat în cap cu o armă de vânătoare, din greşeală, de un prieten de-al său. Mama unui dintre copii este cea care le-a dat arma, pentru a se juca pe câmp, informează Mediafax.

Femeia, în vârstă de 38 de ani, se afla în autoturismul său împreună cu fiul şi un prieten al acestuia, ambii în vârstă de 12 ani. În maşină era şi arma de vânătoare deţinută legal de soţul femeii. Cei trei se deplasau pe drumul dintre localităţile Paloş şi Beia, judeţul Braşov

În dreptul unui câmp, femeia a oprit maşina şi le-a dat copiilor arma de vânătoare, care avea un glonţ pe ţeavă, pentru a trage în nişte sticle.

"Femeia le-a dat arma copiilor, fără drept, iar aceştia au pus două sticle ca ţintă. Unul dintre minori a tras un foc, apoi a înmânat arma celuilalt minor. Copilul a luat arma, însă aceasta s-a descărcat, iar glonţul a trecut prin capul prietenului său", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, comisar-şef Liviu Naghi.

Copilul împuşcat a murit pe loc.

Luni seară, după accident, femeia a anunţat poliţia. Ea va fi acum cercetată penal pentru infracţiuni privind regimul armelor şi muniţiilor, iar fiul său, care a produs accidentul, împuşcându-şi prietenul, va fi cercetat pentru omor din culpă, însă fără tragere la răspundere, având vârsta sub 14  ani.

 

×
Subiecte în articol: copil impuscat joaca deces glont mama
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close