Antena 3 CNN Actualitate Copil de 2 ani mort în condiţii suspecte la un spital din Galaţi

Copil de 2 ani mort în condiţii suspecte la un spital din Galaţi

Copil de 2 ani mort în condiţii suspecte la un spital din Galaţi
Sursa foto: foto: antena1.ro
07 Mar 2012   •   17:23

Un copil de doi ani a murit în condiţii suspecte la spitalul din Galaţi, la doar câteva ore de la internare. Părinţii povestesc plini de durere că medicii le-au spus că băieţelul lor are o banală răceală, însă la 17 ore de la internare i-au anunţat că a murit. În acest caz şi poliţia a deschis o anchetă penală.

Primele informaţii în cazul copilului de doi ani care a murit la Spitalul de Pediatrie "Sfântul Ioan" din Galaţi arata ca micuţul fusese internat cu bronşita în acelaşi spital, în luna ianuarie, fiind externat în 30 ianuarie, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

"Se fac cercetari în acest caz. Vor fi verificate fişele de observaţie medicală. Din primele informaţii, se pare că acest copil a mai fost internat cu diagnosticul bronşita în 24 ianuarie şi a fost externat în 30 ianuarie 2012", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, Cristina Tatulici.

Cazul a fost sesizat Poliţiei prin numărul de urgenţă 112 de catre o mătuşă a copilului decedat şi a fost înregistrat ca moarte suspectă.

Părinţii copilului de doi ani care a murit la Spitalul de Pediatrie "Sfântul Ioan" din Galaţi îi acuza pe medici de malpraxis, în timp ce cadrele medicale spun ca micuţului i-a fost aplicat tratamentul corespunzator, însa starea acestuia era gravă şi nu se putea face mai mult.

Părinţii l-au adus pe copil la spital, vineri, în jurul orei 9.00, pentru că avea febră şi se simţea rău. Iniţial, medicii l-au diagnosticat pe micuţ cu sindrom febril, potrivit părinţilor, apoi, întrucât starea de sănătate a copilului s-a agravat, cadrele medicale i-au facut o injecţie cu fenobarbital. Ulterior, sâmbata, la ora 1.30, copilul a decedat.

Părinţii au precizat că medicii le-au spus că au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru salvarea vieţii copilului.

La rândul lor, medicii de la Spitalul de Pediatrie "Sfântul Ioan" din Galaţi spun că micuţul a fost adus la spital cu o stare generală mediocră.
"Noi înţelegem şi deplângem tragedia părinţilor, însă sunt afecţiuni fatale în care medicina nu are ce face. Copilul a venit la spital cu o stare generală mediocră, medicul curant i-a făcut internarea şi i-a aplicat tratamentul corespunzător. Cu toate acestea, copilul a făcut două stări convulsive spre miezul nopţii, urmate de deces. Nu cred că se putea face mai mult în acest caz", a susţinut dr. Ginel Baciu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie "Sfântul Ioan" din Galaţi.

×
Subiecte în articol: copil mort internare cercetari
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close