Antena 3 CNN Actualitate Un copil de 5 ani din Maramureș a murit chiar de ziua lui după ce s-a înecat cu o jucărie primită cadou

Un copil de 5 ani din Maramureș a murit chiar de ziua lui după ce s-a înecat cu o jucărie primită cadou

Un copil de cinci ani din Maramureș a murit chiar de ziua lui după ce s-a înecat cu o bucată dintr-o jucărie primită în dar. Totul s-a întâmplat sub privirile neputincioase ale părinților care nu au știut cum să reacționeze, așa că au sunat la ambulanță.

Un copil de 5 ani din Maramureș a murit chiar de ziua lui după ce s-a înecat cu o jucărie primită cadou
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    06 Feb 2021   •   11:01

Băieţelul în vârstă de cinci ani din comuna Repedea, Maramureş, a murit chiar de ziua lui, după ce s-a jucat cu un ou cu surprize. O zi care trebuia să fie cu totul specială s-a tranformat într-un adevărat coșmar.

Copilul a băgat în gură o rotiţă de la jucăria dezasamblată pe care a găsit-o în respectivul ou su surprize. Au fost suficiente doar câteva secunde ca micuțul să nu mai poată respira.

Părinţii săi au sunat de urgență la 112 pentru a cere ajutor, dar, din păcate medicii care s-au deplasat la domiciliul părinților săi nu au mai putut face nimic pentru băieţel.

L-au resuscitat circa 40 de minute, dar manevrele au fost, din păcate, fără succes.

În zilele următoare, Vasile Vlaşin, prin Asociaţia Părinţi Salvatori, va fi prezent în comuna Repedea pentru a susţine un curs de prim-ajutor intitlulat ”Părinţi salvatori”.

"Comuna Repedea din județul Maramureș este în doliu. Seara aceasta e seară de priveghi... Un băiețel de 5 ani S-A ÎNECAT cu o rotiță de la o jucărie dintr-un ou cu surprize, chiar de ziua lui, în timp ce își aștepta invitații... Nu trebuie să trăiești cu panică, dar crede-mă că asta se poate întâmpla oricui. Oricând. Oriunde.

Tu știi cum să acționezi corect că să salvezi viața cuiva care se îneacă sau suferă un infarct / stop cardio-respirator? Sau crezi că ȚIE NU ȚI SE POATE ÎNTÂMPLA? Pentru că o persoană (și un copilaș, în special) SE POATE ÎNECA ORICÂND, nu doar la botez, precum în cazul bebelușului de la Suceava sau cu o piesă de mașinuță precum băiețelul din Repedea ...
- Se poate îneca cu lapte de la sân, apă sau ceai...
- Se poate îneca cu salivă sau vomă...
- Se poate îneca cu orice obiect mic pe care îl bagă în gură...
- Se poate îneca cu mâncare, precum #Lucaiubit, îngerașul meu...

De asemenea... STOPUL CARDIO-RESPIRATOR poate interveni (în special la adulți) ca urmare a unor afecțiuni cardiace - de cele mai multe ori fără antecedente medicale! Pentru că nimeni nu mai trebuie să se întrebe vreodată: "Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?!", am fost rugat să merg la REPEDEA, Marți 09 Februarie ca să susțin cursul #PărințiSalvatori...", a scris Vasile Vlașin, pe Facebook.

? Comuna Repedea din județul Maramureș este în doliu. Seara aceasta e seară de priveghi... ? Un băiețel de 5 ani S-A...

Posted by Vasile Vlaşin on Friday, February 5, 2021

 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close