Antena 3 CNN Actualitate Un băiețel de clasa a 3-a refuză să mai meargă la școală după ce învățătoarea l-a umilit în fața clasei când i-a oferit un mărțișor

Un băiețel de clasa a 3-a refuză să mai meargă la școală după ce învățătoarea l-a umilit în fața clasei când i-a oferit un mărțișor

Un copil refuză să mai meargă la școală după un incident cu învățătoarea. Elevul de clasa a treia s-a plâns de atitudinea pe care ar fi avut-o cadrul didactic atunci când a primit mărțișorul făcut chiar de el. Superiorii învățătoarei spun că au analizat situația și că nu se impune o cercetare disciplinară. Copilul a fost diagnosticat ca fiind hiperactiv. 

o_1evpgnuuf1vucen9hobgf81a5hd.jpg
de Mariana Zaharia    |    02 Mar 2021   •   15:08

Un copil a fost umilit la școală de învățăoarea căruia îi făcuse chiar el un mărțișor. Băiatul este elev în clasa a 3 a la școala din comuna Slobozia. Când l-a luat tatăl după ore, a plâns și i-a povestit că doamna l-a făcut de râs în fata colegilor. I-ar fi spus că mărțișorul lui este urât și că nu a fost în stare să îi cumpere ceva. Oamenii au sesizat și Inspectoratul Scolar Argeș. Spun că sunt o familie prea modestă că să își fi putut permite, copilul are o problemă de sănătate, are nevoie de operații la ambii ochi. Familia spune acum că este foate afectat de ceea ce s-a întâmplat.

Incidentul s-ar fi întâmplat chiar în dimineața de 1 martie când elevul s-a dus la școală cu o ciocolată și un mărțișor. Este elev în clasa a 3-a la școala din comuna Popești, iar învățătoarea este aceeași care i-a predat și tatălui lui când era copil. Poveștile celor doi au versiuni diferite. Băiatul a ajuns acasă la prânz plângând și tremurând că doamna l-ar fi jignit din cauza mărțișorului. 

Copilul nu a mai vrut să meargă la școală. Le-a spus părinților că îi este teamă de o nouă întâlnire cu cadrul didactic

Învățătoarea de peste 30 de ani, cea care îi predă copilului mai are în sală alți 23 de elevi. Din clase diferite. În aceeași sală învață clasa pregătitoare, clasa întâi și clasa a treia. Cadrul didactic spune că nu l-ar fi jignit pe elev. Și că el are nevoie de o pregătire specială din cauza faptului că este hiperactiv. 

După ce a auzit explicațiile învățătoarei, tatăl a cerut școlii să îl lase să  meargă la ore cu băiatul. Sau chiar să stea pe holul școlii în cazul în care elevul ar avea o ieșire nepotrivită. Conducerea școlii i-a aprobat acest lucru. Omul spune că nu înainte de a-i reproșa că a anunțat presa de situație. 

Învățătoarea spune că baiețelul s-ar fi dus cu o ciocolată și mărtisor și i-ar fi că nu trebuia să dea banii și pe mărtișor și pe ciocolată, iar copilul ar fi intepretat aiurea. Se pare că băiețelul mai face năzbatii în timpul orei, e mai agitat, nu vrea să faca multe lucruri lucuri și i-a cerut familiei să caute și un psiholog scolar.

Băiatul e apt să fie la școală, dar are diagnostic de hiperactiv, nu e ca toti copiii

Ambii parinti spun că băiatul a venit plângând că nu i-a plăcut doamnei mărțisorul. De partea cealaltă învățătoarea spune ca nu este nimic adevărat, că ea doar i-a spus că nu trebuia să cheltuie mulți bani că să îi ia ei, și că băiatul este unul cu nevoi speciale și că îi este greu să lucreze cu el, copilul având diagnostic de hiperactiv.  

Citește și despre: Tatăl băiețelului umilit de învățătoare după un mărțișor: ”Doamna e o pretențioasă la cadouri! I-a zis fiului meu ca e un sărac”

×
Subiecte în articol: martisor invatatoare
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close