Antena 3 CNN Actualitate Copilul rănit de statuia din Primăria Capitalei, operat de urgență | Nicușor Dan, acuzat că a luat decizii care au favorizat accidentul

Copilul rănit de statuia din Primăria Capitalei, operat de urgență | Nicușor Dan, acuzat că a luat decizii care au favorizat accidentul

Accidentul tragic în care un copil de 6 ani a fost zdrobit de o coloană din sediul primăriei ar fi fost favorizat de deciziile primarului Nicușor Dan, acuză Gabriela Firea.

de Mia Lungu    |    24 Aug 2022   •   13:59

Fostul primar al Capitalei spune că recomandarea ISU este că cetățenii să utilizeze pentru acces cele două intrări laterale din clădire, nu cea principală.

Poliția face anchetă, iar acuzațiile sunt de vătămare corporală. Între timp, copilul va fi supus astăzi unei operaţii, potrivit reprezentanților spitalului Grigore Alexandrescu, unde este internat.

La două zile de la incidentul din Primăria Municipiului București, Nicușor Dan este de negăsit. Primarul General nu a avut nicio reacție oficială legată de copilul grav rănit în holul principal. Ca de fiecare dată, Nicușor Dan a găsit deja vinovatul pentru acest incident.

În prima zi, primăria a transmis un comunicat prin care menționa că acele coloane erau amplasate din 2016, însă municipalitate a omis un detaliu important. Până în luna mai a anului trecut, holul principal avea rol de spațiu expozițional.

Pe acea ușă intrau doar primarul și delegațiile oficiale. Accesul publicului a fost realizat la dispoziția lui Nicușor Dan. În tot acest timp, medicii se tem pentru starea de sănătate a minorului. Continuă și anchetă poliției ce vizează un dosar penal pentru vătămare corporală.

Amintim că băiatul se afla cu tatăl său, luni, în clădirea Primăriei Capitalei. La un moment dat, copilul s-a urcat pe o coloană decorativă și s-a prăbușit cu tot cu ea.

Reprezentanții primăriei au transmis că respectiva coloană a fost amplasată în 2016, când a fost renovată clădireă. În replica, fostul edil anunță că era acolo din 2010. Opera de artă, care se ţinea într-o tijă de fier-beton, poartă semnătura sculptorului Florin Codre: "Simfonia roz".

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close