Antena 3 CNN Actualitate Copil dintr-un sat din Bacău în stare gravă la spital, după ce a mâncat fructe găsite pe câmp

Copil dintr-un sat din Bacău în stare gravă la spital, după ce a mâncat fructe găsite pe câmp

Un copil în vârstă de șase ani, din satul Tamași (Bacău) a ajuns în stare gravă la spital, iar apoi a fost transferat cu elicopterul SMURD la un spital din Iași, după ce a mâncat fructe pe care le-a găsit pe câmp.

Copil dintr-un sat din Bacău în stare gravă la spital, după ce a mâncat fructe găsite pe câmp
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2020   •   22:00

Copilul de șase ani a ajuns acasă, după ce a fost la joacă, pe câmp, și a început să se simtă rău. El i-a spus mamei că a mâncat fructe sau semințe pe care le-a găsit pe câmp, într-o tufă.

Femeia a sunat imediat la numărul unic de urgență 112, iar băiatul a fost transportat de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe din Bacău.

Medicii au stabilit că băiatul se afla într-o stare gravă și au bănuit că acesta ar fi mâncat fructe de mătrăgună, o plantă considerată otrăvitoare, motiv pentru care au solicitat intervenție unui elicopter SMURD pentru a-l transfera pe copil la Spitalul de Pediatrie din Iași.

"Copilul a ajuns la Upu la Spitalul de Pediatrie Bacău după ce ar fi mâncat de pe câmp nişte fructe sau seminţe de pe câmp ce păreau a fi de mătrăgună, conform mamei. Este somnolent, tahicardic, şi a fost transferat cu elicopterul SMURD la Spitalul Sfânta Maria Iaşi", a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Mătrăguna este considerată plantă otrăvitoare.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Bacău mătrăgună
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close