Copil vândut în rate unei familii din Franţa. Părinţii, prinşi când încasau ultima tranşă de bani

de Antena3.ro    |    11 Ian 2011   •   09:11
Copil vândut în rate unei familii din Franţa. Părinţii, prinşi când încasau ultima tranşă de bani Foto: dsam-mi.org

Procurorii DIICOT din Timişoara au reţinut două persoane de etnie romă care şi-au vâdut copilul, în rate, unei familii din Franţa. Cei doi au primit, eşalonat, pe parcursul mai multor ani, suma de 5.000 de euro, informează opiniatimisoarei.ro.

Tranzacţia a avut loc în 2004, anul naşterii copilului. Mama şi tătăl copilului, care la acea vreme se aflau în Franţa, au convenit să primească suma de 5.000 în schimbul bebeluşului, suma ce urma să fie plătită în tranşe. În plus, părinţii au falsificat şi actul de naştere al micuţului, astfel încât femeia care l-a cumpărat să apară ca mama reală a acestuia.

În urma tranzacţiei, cei doi români s-au întors în ţară, unde au primit în timp banii. Autorităţile i-au prins în flagrant pe cei doi romi, în timp ce primeau ultima rată, printr-un intermediar.

Cei doi români de etnie romă sunt acuzaţi de trafic de minori, fals si uz de fals şi riscă ani buni de închisoare. Oficialii români au început deja demersurile pentru aducerea în ţară a copilului. În plus, urmează să fie reţinuţi şi francezii care au cumpărat copilul.

 

Parteneri
x close