Antena 3 CNN Actualitate Copilul din Pitești, mort după o anestezie la dentist, a fost sedat cu aceeași substanță care l-a ucis și pe Michael Jackson

Copilul din Pitești, mort după o anestezie la dentist, a fost sedat cu aceeași substanță care l-a ucis și pe Michael Jackson

Băiețelul de patru ani, care a murit după ce a fost anesteziat în scopul unei proceduri dentare, ar fi fost sedat cu un cocktail de medicamente ce conținea pro-pofol și ketamină, substanțe extrem de periculoase care ar fi trebuit folosite doar într-un spital în care există și secție de terapie intensivă.

Copilul din Pitești, mort după o anestezie la dentist, a fost sedat cu aceeași substanță care l-a ucis și pe Michael Jackson
Sursa foto: Foto: pixabay.com
13 Feb 2020   •   10:14

Informația a fost confirmată inclusiv de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a subliniat că propofolul este un produs foarte puternic şi a amintit că din cauza acestuia a murit şi Michael Jackson.

"Acest medicament trebuie folosit numai într-un cadru care poate fi monitorizat corect", a explicat ministrul.

Ministrul a anunţat, totodată, că în perioada următoare va fi verificat felul în care se fac anesteziile în cabinetele stomatologice.

"Este într-adevăr o tragedie. (...) În momentul de faţă, activitatea acelui cabinet, acelei miniclinici a fost complet închisă, a fost suspendată de către DSP, Colegiul Medicilor anchetează cazul şi vom comunica concluziile noastre. (...) Este foarte important ca aceste tragedii să nu se mai repete şi în perioada următoare vom verifica felul în care se dau aceste anestezii sau analgosedări în unele cazuri în cabinetele stomatologice", a spus Costache, la un post de televiziune.

Ce este propofolul şi cum ar trebui folosit?

Propofolul este un medicament sedativ-hipnotic, care se administrează intravenos, utilizat pentru anestezia generală. Este folosit des în cazul unor proceduri precum endoscopia sau colonoscopia. Propofolul a înlocuit Tiopentalul, un medicament specific pentru sedare ce provoacă o senzație de euforie. Propofolul induce o serie de efecte organismului uman, motiv pentru care pacienții care îl primesc ar trebui să fie atent monitorizați.

Propofolul scade destul de mult tensiunea arterială și încetineşte respirația, motiv pentru care pacienții cărora le este administrată această substanţă trebuie să rămână sub monitorizare constantă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close