Antena 3 CNN Actualitate Coplata din Sănătate ar putea fi aprobată în şedinţa de Guvern. Vezi tarifele propuse

Coplata din Sănătate ar putea fi aprobată în şedinţa de Guvern. Vezi tarifele propuse

Coplata din Sănătate ar putea fi aprobată în şedinţa de Guvern. Vezi tarifele propuse
28 Apr 2010   •   09:42

Executivul discută, miercuri, proiectul de lege privind introducerea sistemului de coplată în domeniul medical. Surse din Ministerul Sănătăţii susţin că proiectul ar putea fi aprobat chiar astăzi.

Proiectul de lege care stabileşte cuantumul taxelor pentru o vizită la doctor a intrat luna trecută în dezbatere publică. Potrivit proiectului, românii vor scoate bani din buzunar pentru o simplă analiză, dar şi pentru examenele de rezonanţă magnetică sau computer tomograf.

Fiecare român va plăti maxim 600 de lei pe an pentru consultaţiile medicale. Coplata pentru o vizită la doctorul de familie va fi de 5 lei, iar pentru vizitele la domiciliu, în afara programului de lucru al medicului, pacientul va trebui să achite 15 lei.

În România, medicii de familie sunt plătiţi de Casa de Asigurări în funcţie de pacienţii pe care îi au pe listă şi de serviciile pe care le acordă.

Se vor plăti şi consultaţiile din policlinici - 10 lei, iar în afara programului 20 de lei. O cură de fizitoterapie, kinetoterapie sau masaj în policlinică va fi între 50 şi 100 de lei. Chiar solicitatea ambulanţei pentru consultaţi la domiciliu va costa 20 de lei.

Nici în spitale românii nu scapă de taxe. Spitalizarea de zi va costa 10 lei, iar pentru cea continuă pacienţii vor plăti 50 de lei.

Analizele medicale vor fi şi ele taxate. Un leu pentru un test, 5 lei o radiografie, între 25 şi 50 de lei un examen la computerul tomograf, între 100 şi 200 de lei un RMN şi 150 de lei o angiografie.

TARIFE COPLATĂ

- consultaţie la policlinică - 10 lei

- fizioterapie, kinetoterapie, masaj - 50 - 100 lei

- ambulanţa la domiciliu - 20 lei

- spitalizare de zi - 10 lei

- spitalizare continuă - 50 lei

- test medical - 1 leu

- radiografie - 5 lei

- computer tomograf - 25 - 50 lei

- RMN - 100 - 200 lei

- angiografie - 150 lei

Sursa: Ministerul Sănătăţii

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: coplata guvern sănătate
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close