Antena 3 CNN Actualitate Cor de elevi hipoacuzici, condus de un preot, moment emoţionant la festivitatea de încheiere a anului şcolar, în Buzău

Cor de elevi hipoacuzici, condus de un preot, moment emoţionant la festivitatea de încheiere a anului şcolar, în Buzău

Emoții, aplauze și bucurie la Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău, acolo unde a fost organizată festivitatea de încheiere a anului școlar.

Cor de elevi hipoacuzici, condus de un preot, moment emoţionant la festivitatea de încheiere a anului şcolar, în Buzău
Sursa foto: Antena 3
de Adrian Bonciu    |    09 Iun 2022   •   12:24

Un moment special atât pentru profesori, părinți cât și pentru copiii care nu aud, dar care simt la fel de mult ca oricare altul din această lume. Un cor format din elevi cu deficiențe de auz, a interpretat câteva melodii în limbaj mimico-gestual, dovedind astfel că pot trece peste orice impediment al vieții.

Elevii cu deficiențe senzoriale, o categorie specială de copii care necesită o atenție deosebită din partea părinților și a profesorilor, dau dovadă de o putere de caracter deosebită, depășind greutățile cu care se confruntă pentru a se putea bucura de o viață cât mai normală.

La Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău a avut loc sfârșitul de an școlar, moment în care au fost organizate o serie de momente artistice. Primul dintre ele, o defilare de modă cu costume create de elevi.

Probabil cel mai emoționant moment al zilei a fost cel în care un cor, format din elevi surzi, a interpretat în limbaj mimico-gestual cîteva piese românești.

Copiii nu aud muzica, nu o înțeleg, în schimb îi simt vibrațiile iar versurile, cu sprijinul profesorului sunt transformate în semne. O muncă titanică pe care, însă, elevii alături de coordonatori o fac zilnic, iar rezultatele sunt pe măsură.

Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău numără 115 elevi.

×
Subiecte în articol: Buzau
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close