Antena 3 CNN Actualitate Corespondentul El Mundo, acuzat că a fabricat reportajul despre socrii lui Puigdemont din Vaslui: ”Nu am intrat în casa familiei Topor”

Corespondentul El Mundo, acuzat că a fabricat reportajul despre socrii lui Puigdemont din Vaslui: ”Nu am intrat în casa familiei Topor”

Corespondentul El Mundo, acuzat că a fabricat reportajul despre socrii lui Puigdemont din Vaslui: ”Nu am intrat în casa familiei Topor”
Sursa foto: Foto: captura Youtube
31 Oct 2017   •   10:46

Jurnalista Simona Danda care apare coautor al reportajului despre socrii de la Vaslui ai liderului catalan Carles Puigdemont, de publicaţia spaniolă El Mundo, afirmă că materialul este o ştire inventată de corespondentul El Mundo din România, care nu ar fi intrat în casa soţilor Topor şi nu a discutat nicio clipă cu aceştia.

Potrivit adevarul.ro, numele ei apare coautor al articolului publicat în El Mundo, respectiv autor al fotografiilor cu părinţii Marcelei Topor. În plus, în reportaj se precizează că ea este cea care l-a condus pe jurnalistul publicaţiei spaniole acasă la soţii Topor din Vaslui şi l-a ajutat la documentarea materialului.  

Jurnalista din Vaslui afirmă că ”nu a scris niciun cuvânt în acel articol” şi s-a trezit inclusă în articol fără a i se cere acordul. Simona Danda afirmă că Alexandru Petrescu, corespondentul El Mundo în România, i-a oferit 50 de euro, pentru că i-a arătat unde locuiesc soţii Topor, bani pe care i-a refuzat.  

În semn de revoltă faţă de această minciună, jurnalista a publicat marţi un articol în care explică modul în care a fost documentat reportajul.
În reportajul publicat în El Mundo, corespondentul român precizează că ar fi fost invitat în locuinţa socrilor Topor, unde ar fi fost servit cu ţuică şi brânză, potrivit tradiţiei, şi că mama Marcelei Topor i-ar fi povestit cum fiica ei mergea frecvent la vrăjitoare, încă din timpul adolescenţei. 

×
Subiecte în articol: reportaj
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close