Antena 3 CNN Actualitate Corina Creţu, la "100 de minute": România poate pierde 150 de milioane de euro pentru trei spitale regionale

Corina Creţu, la "100 de minute": România poate pierde 150 de milioane de euro pentru trei spitale regionale

Corina Creţu, la "100 de minute": România poate pierde 150 de milioane de euro pentru trei spitale regionale
03 Mar 2016   •   18:34

Comisarul european Corina Creţu, invitată la "100 de minute", a explicat cum riscă România să piardă o finanţare europeană destinată construcţiei a trei spitale regionale, prin noul cadru financiar 2014 - 2020.

Pentru fiecare dintre cele trei spitale sunt alocate 50 de milioane de euro, iar lucrările trebuie finalizate până în 2020.

„Nu se poate face absorbţia fondurilor de pe o zi pe alta. Am atras atenţia asupra acestui program în iunie 2015. Am înţeles că au fost dispute locale, domnul Dîncu m-a asigurat că vor fi stabilite cât mai curând amplasamentele. Fondurile europene au schimbat mult în bine toate zonele ţării" a spus Corina Creţu.

Comisarul european a vorbit şi despre sumele pe care România le va pierde, din anteriorul cadru financiar, precum şi despre faptul că se încearcă simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene.

"Nu avem acum evaluarea pierderilor, dar între 2,6 şi 3,4 miliarde din cele 19 alocate României vor fi pierdute. Comisia Europeană este aici să sprijine. IMM-urile se plâng că nu pot accesa fonduri europene, din cauza procedurilor complicate. Sunt proiecte unde trebuie 20-30 de semnături, şi nu de la instituţiile europene. Trebuie găsit un echilibru între simplificarea procedurilor şi controlul asupra modului în care sunt cheltuiţi banii" a mai spus Corina Creţu.

Oficialul european s-a referit şi la managementului deşeurilor, acolo unde există finanţare de 380 de milioane de euro, dar fără un plan naţional de dezvoltare. 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close