Antena 3 CNN Actualitate Corina Dumitrescu va susţine un discurs la Roma pentru a prezenta rezultatele inspectorilor judiciari din România

Corina Dumitrescu va susţine un discurs la Roma pentru a prezenta rezultatele inspectorilor judiciari din România

Corina Dumitrescu va susţine un discurs la Roma pentru a prezenta rezultatele inspectorilor judiciari din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Iun 2012   •   13:07

Reprezentanţii Justiţiei din ţările Uniunii Europene dezbat, la Roma, locul inspecţiei judiciare în cadrul aparatului de Justiţie. În România, Inspecţia judiciară funcţionează pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii, ca structură independentă.

Corina Dumitrescu, reprezentant al societăţii civile în Consiliului Superior al Magistraturii, va susţine un discurs care va prezenta rezultatele inspectorilor judiciari din ţara noastră.

"Se realizează un schimb de experienţă între statele membre ale UE, acolo unde inspecţiile judiciare funcţionează sau pe lângă Ministerul de Justiţie, sau în cadrul Consiliilor Superioare ale Magistraturii" a declarat Corina Dumitrescu.

"Este deosebit de important dacă se va concluziona că este cazul să se redefinească locul şi rolul acestora în cadrul sistemelor judiciare europene", a adăugat reprezentantul societăţii civile în CSM.

"Comunicarea mea va cuprinde o analiză a creşterii eficienţei inspecţiei judiciare în directă legătură cu reglementările de care aceasta a beneficiat" , a mai precizat Corina Dumitrescu.





×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close