Antena 3 CNN Actualitate Corlăţean, despre aducerea lui Hayssam: Statul român a demonstrat că are instituţii puternice

Corlăţean, despre aducerea lui Hayssam: Statul român a demonstrat că are instituţii puternice

Corlăţean, despre aducerea lui Hayssam: Statul român a demonstrat că are instituţii puternice
de M.T.    |    25 Iul 2013   •   13:49

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a refuzat să ofere amănunte despre implicarea MAE în aducerea lui Omar Hayssam în România, el spunând doar că este de salutat faptul că statul român a demonstrat că are instituţii puternice.

Corlăţean a confirmat însă că Ministerul de Externe a avut un rol în această operaţiune, aşa cum a menţionat şi premierul Victor Ponta cu câteva zile în urmă.

„Am urmărit cu mare atenţie dezbaterile publice în această perioadă pe o temă de interes mare, public vorbind. Dar cred că aţi remarcat că MAE nu a făcut comentarii pe această temă. Eu cred că, aici, în România, uităm esenţialul din dezbaterea aceasta publică: statul român a avut capacitatea şi instituţii puternice să realizeze un obiectiv extrem de important, aducerea înapoi în ţară a unei persoane condamnate de justiţia română pentru acte de terorim împotriva unor cetăţeni români”, a declarat Corlăţean, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul a precizat el respectă regulile standard în orice ţară euroatlantică privind acest tip de operaţiuni.

„Primul ministru a spus foarte clar anumite lucruri. A făcut nominalizări de instituţii care au avut un rol mai mare sau mai mic în această operaţiune, între care şi MAE. Ce pot să vă spun este că aceste instituţii şi-au făcut datoria şi că, la fel ca în orice astfel de operaţiuni, sunt şi date care nu sunt la nivelul comentariului public şi eu voi respecta regulile standard în orice ţară europeană, euroatlantică în acest tip de operaţiuni", a explicat Corlăţean.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close