Antena 3 CNN Actualitate Corlăţean: Scandările rasiste nu au ce căuta pe stadioane. Cel mai bun răspuns ar fi să-i batem pe unguri la fotbal

Corlăţean: Scandările rasiste nu au ce căuta pe stadioane. Cel mai bun răspuns ar fi să-i batem pe unguri la fotbal

Corlăţean: Scandările rasiste nu au ce căuta pe stadioane. Cel mai bun răspuns ar fi să-i batem pe unguri la fotbal
de M.T.    |    19 Aug 2013   •   09:38

Ministerul de externe condamnă mesajele rasiste de pe stadioane. Astfel de lozinci nu trebuie să-şi găsească locul pe o arenă sportivă, spune ministrul de Externe, Titus Corlăţean.

Precizările vin după ce, săptămâna trecută, suporterii maghiari au profitat de amicalul nationalei lor cu Cehia şi au scandat lozinici rasiste la adresa românilor.

Ministrul de Externe le-a transmis suprterilor naţionalei de fotbal a României să nu intre în jocul celor care aduc rasismul pe terenul de fotbal şi să dea dovadă de fair play.

„Astfel de lozinci trebuie condamnate, nu au ce căuta la un meci de fotbal. Să nu ne ascundem după deget, atitudini extremiste sunt peste tot, s-au întâmplat şi în România”, a spus Corlăţean.

„Meciul cu Ungaria va fi important pentru naţionala României, cel mai bun răspuns ar fi să îi batem pe unguri la fotbal”, a completat ministrul.

Reacţia ministrului de Externe vine după ce în peluza stadionului naţional din Budapesta, unde s-a disputat amicalul Ungaria-Cehia, maghiarii au fluturat un steag al Secuimii, apoi, au scandat lozinci rasiste. 

Sesizată de Antena3, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că va analiza imaginile de la meciul respectiv şi va decide dacă e cazul să fie sesizate forurile fotbalistice. 

Patrida Ungaria-România va avea loc în data de 6 septembrie, pe Arena Naţională. Suporterii maghiarii au anunţat deja că vor ajunge în număr impresionant la Bucureşti.

Meciul va putea fi urmărită în direct, pe Antena 1. 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close