Antena 3 CNN Actualitate Prima declarație a lui Cornel Dinicu în fața anchetatorilor, după ce a fost arestat preventiv în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor

Prima declarație a lui Cornel Dinicu în fața anchetatorilor, după ce a fost arestat preventiv în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor

Antena 3 CNN a prezentat prima declarație a lui Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor, în fața anchetatorilor.

de Georgiana Murgilă    |    04 Ian 2024   •   12:50

Georgiana Murgilă, senior editor Antena 3 CNN, a explicat care au fost primele declarații ale lui Cornel Dinicu după ce a fost arestat preventiv. 

”Am aflat cu exactitate ce a spus Cornel Dinicu și cum combate ipoteza procurorilor privind un incident acolo, respectiv prima ipoteză pe care merg anchetatorii în acest caz. 

În opinia lui, este exclusă producerea incidentului în condițiile imputate de Parchet. Acesta spune că dorește să știe cu exactitate ce s-a întâmplat acolo și se pune la dispoziția organelor de anchetă pentru ca adevărul să iasă la iveală. 

Mai mult decât atât, Cornel Dinicu spune că trăiește o adevărată dramă.

Citește și: Angajații Fermei Dacilor rup tăcerea! Au povestit ce s-a întâmplat, de fapt, în noaptea tragediei

”Este plata în avans și o pedeapsă în avans pentru multe vieți și sunt interesat să elucidez acest mister atâta timp cât știu că am depus toate diligențele în așa fel încât să asigur orice condiție de securitate chiar în plus față de cele cerute de ISU”, a spus el. 

De asemenea, patronul Fermei dacilor susține că este interesat ca adevărul să iasă la iveală în special din cauza dramei pe care o trăiesc și supraviețuitorii, și membrii familiilor victimelor, dar și familia sa, și susține faptul că drama de a-și vedea propriul copil mort este fără cuvinte. 

Cu aceste argumente încearcă Cornel Dinicu să combată ideea procurorilor și a celor de la ISU care au exclus din primul moment varianta unei mâini criminale”, a explicat Georgiana Murgilă, senior editor Antena 3 CNN. 

”În acest moment Cornel Dinicu, împreună cu avocații lui, lucrează la contestația pe care au depus-o deja din sala de judecată privind măsura arestului preventiv.

De asemenea, Cornel Dinicu sugerează faptul că ar fi vorba despre cineva care ar fi dat foc pentru a-i distruge afacerea. Amintim faptul că, atunci când se afla la priveghiul fiului său, Cornel Dinicu a scris un mesaj amplu pe rețelele sociale în care susținea că nu s-ar fi dorit moartea lui, ci doar distrugerea afacerii. Pe această idee merge Cornel Dinicu”, a mai spus jurnalistul la Antena 3 CNN. 

Cornel Dinicu a fost arestat pentru 30 de zile

Cornel Dinicu, proprietarul pensiunii Ferma Dacilor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, și este revoltat că i se cere socoteală pentru cei 8 morți din incendiul de Crăciun. Ceilalți doi administratori din documentele pensiunii de la Tohani sunt în arest la domiciliu.

Vezi și: Anunțul procurorilor cu privire la varianta unei mâini criminale în incendiul de la Ferma Dacilor

Avocații apărării au contestat deja decizia, iar patronul fermei ar fi declarat în fața instanței că pierderea unui fiu în acest incendiu ar reprezenta plată suficientă pentru mai multe vieți. 

Magistrații de la Judecătoria Ploiești au decis să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile pe Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor. Decizia vine după ce Dinicu a fost reținut, iar procurorii au decis să propună instanței arestarea sa pentru infracțiunea de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. 

În cazul celor doi asociați ai lui Cornel Dinicu, judecătorii au decis arestul la domiciliu. Decizia Judecătoriei Ploiești nu este definitivă și poate fi atacată.  

×
Subiecte în articol: Cornel Dinicu incendiu Ferma Dacilor
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close