Antena 3 CNN Actualitate Motivul pentru care Cornel Dinu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar. Ce sumă primește lunar de la stat

Motivul pentru care Cornel Dinu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar. Ce sumă primește lunar de la stat

Cornel Dinu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar. Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist a luat această decizie care urmează să fie confirmată și de Curtea de Apel București.

Motivul pentru care Cornel Dinu ar putea rămâne fără certificatul de revoluționar. Ce sumă primește lunar de la stat
de Gabriel Dano    |    15 Iun 2022   •   17:03

Titulatura de revoluționar a lui Cornel Dinu a fost contestată de către Marian Moroșanu, iar comisia de anchetă a analizat documentele care au stat la baza emiterii titulaturii. De fapt, chiar asta a fost problema, pentru că tot ceea ce a susținut Cornel Dinu nu a putut fi probat cu documente.

"El a spus că 21 decembrie 1989 s-a aflat pe străzi alături de revoluționarii din București, iar a doua zi s-a aflat la televiziune, unde a făcut parte din comandamentul TVR care avea ca obiect inițierea și concretizarea acțiunilor revoluționare.

Cornel Dinu ar fi trebuit să probeze că a făcut ceva esențial în perioada 14 - 22 decembrie 1989, ora 12.10, ora fugii dictatorului. Este condiție esențială prevăzută în lege în baza căreia se acordă titulatura de luptător în Revoluție cu rol determinant", a spus reporterul Antena 3 Gabriela Mladin.

Până la sentința definitivă, care trebuie confirmată de Curtea de Apel București, Cornel Dinu va continua să încaseze luna o indemnizație de 2.000 de lei, va avea transport gratuit și scutire de la plata anumitor dări către statul român.

 

×
Subiecte în articol: Cornel Dinu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close