Antena 3 CNN Actualitate Cornel Penescu rămâne în arest. Instituţiile de presă patronate de finanţator, percheziţionate de DNA

Cornel Penescu rămâne în arest. Instituţiile de presă patronate de finanţator, percheziţionate de DNA

Cornel Penescu rămâne în arest. Instituţiile de presă patronate de finanţator, percheziţionate de DNA
Sursa foto: Penescu
27 Mai 2009   •   13:17

Procurorii anticorupţie au efectuat, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii la un ziar şi o televiziune locală din Piteşti.

Cele două instituţii de presă îi aparţin finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu.

Anchetatorii au căutat probe în dosarul corupţiei din fotbal. În urma percheziţiilor, aceştia au ridicat mai multe calculatoare, agende personale şi alte documente ale redactorilor.

Acţiunea procurorilor DNA a avut loc în ziua în care Tribunalul Argeş a respins cererea de eliberare pe cauţiune a finanţatorului Cornel Penescu.

Cu o zi în urmă, instanţa stabilise ca omul de afaceri să plătească o cauţiune de 200.000 de lei, în cazul în care decizia de eliberare i-ar fi fost favorabilă.

Percheziţiile au început, miercuri dimineaţă, la sediile ziarului şi televiziunii patronate de Penescu. Întreaga activitatea a ziarului a fost întreruptă, iar conducerea cotidianului a pus la dispoziţia anchetatorilor calculatoarele şi documentele cerute de aceştia.

Valentin Pavelescu, unul dintre avocaţii finanţatorului FC Argeş, susţine că acţiunea procurorilor DNA este una abuzivă, întrucât din autorizaţia de pergheziţie lipsesc date elementare.



Instanţa va judeca şi cererea de eliberare, pe cauţiune, a directorului general al hypermarketului deţinut de Penescu, Liviu Făcăleaţă.

În dosarul corupţiei din fotbal, cei doi au fost reţinuţi în aprilie şi sunt cercetaţi pentru dare de mită.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cornel Penescu perchezitii televiziune
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close