Antena 3 CNN Actualitate Cornel Tăbăcaru, despre situația Elenei Udrea și a Alinei Bica: „Nu au niciun azil. Interpol e posibil să forțeze o deportare”

Cornel Tăbăcaru, despre situația Elenei Udrea și a Alinei Bica: „Nu au niciun azil. Interpol e posibil să forțeze o deportare”

Cornel Tăbăcaru, despre situația Elenei Udrea și a Alinei Bica: „Nu au niciun azil. Interpol e posibil să forțeze o deportare”
04 Oct 2018   •   09:57

Informaţii în exclusivitate, din Costa Rica, despre Elena Udrea. Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, care trăieşte de mai mulţi ani în Costa Rica, a dezvăluit că Elena Udrea ar putea fi deportată şi nu extrădată. Cornel Tăbăcaru a mai spus că fostul ministru al Dezvoltării ar putea cere biroului ONU din Costa Rica să decidă ţara în care va pleca, dacă justiţia va decide deportarea ei. 

„Elena Udrea a fost reținută de poliția locală. Ceea ce am spus de atâtea ori s-a lămurit. Nu au niciun azil, există un birou la departamentul de emigrații pentru refugiați. Plus Elena Udrea și Alina Bica aveau statutul de solicitare că ele au folosit mereu limbajul de statut provizoriu, aia e altceva. Există un acord internațional.. și în țările în care nu există un acord de extrădare se poate face extrădare. Nu pentru faptele astea, doar pentru fapte de crimă. Dacă Interpol forțează nota e posibil să forțeze o deportare”, a afirmat acesta. 

Elena Udrea era cu soțul ei când a fost reținută. Agenți ai Organismului de Investigații Judiciare (OIJ) le-au reținut pe cele două, Elena Udrea și Alina Bica.

Udrea a fost reținută în urmă cu 10:00 ore, la ora 10 dimineața, în acest moment fiind ora 22:00 în Costa Rica. Alina Bica a fost reținută patru ore mai târziu. 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close