Antena 3 CNN Actualitate Corneliu Coposu, acum 80 de ani: Am făcut pe clovnii olimpiadei la Jocurile Olimpice

Corneliu Coposu, acum 80 de ani: Am făcut pe clovnii olimpiadei la Jocurile Olimpice

Corneliu Coposu, acum 80 de ani: Am făcut pe clovnii olimpiadei la Jocurile Olimpice
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    11 Aug 2016   •   14:04

Marele om politic Corneliu Coposu scria în 1936 un articol despre prestaţia slabă a României la Jocurile Olimpice de la Berlin, iar textul este de actualitate şi în prezent, potrivit Adevărul.ro. Pasionat al sportului de performanţă şi chiar practicant, după propriile mărturisiri, de box şi haltere, Corneliu Coposu scria, în urmă cu opt decenii, ”că am făcut pe clovnii olimpiadei”.

Ţărănistul trăgea o serie de semnale de alarmă cu privire la gravele probleme cu care se confrunta sportul românesc, la corupţia din sistem, şi pe seama cărora pune eşecul sportivilor noştri la Berlin: „În alte ţări, la alte neamuri, se cultivă voinţa, mândria şi virtuţile de rasă, prin sport. Prin muncă temeinică şi disciplinată. La noi? La noi e cer senin şi inconştienţă multă şi tembelism cât vrei“, puncta Coposu. 

Despre cei care ne-au reprezentat ţara, acum opt decenii, la cea mai importantă competiţie sportivă a lumii, marele om politic nu avea decât vorbe de ocară: „Recent de tot, la Berlin, la Jocurile Olimpice, am dovedit ce suntem. Ceea ce n-ar trebui să fim. Am trimis şi noi o echipă, aleasă «pe sprânceană», o echipă ca vai de capul ei, care a făcut de ocară drapelul românesc. Pe scurt: am fost la Berlin şi ne-am făcut de râs“.
 

×
Subiecte în articol: corneliu coposu
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close