Antena 3 CNN Actualitate Corneliu Dobriţoiu propune o creştere a bugetului Apărării, anual, cu 0,3% din PIB

Corneliu Dobriţoiu propune o creştere a bugetului Apărării, anual, cu 0,3% din PIB

Corneliu Dobriţoiu propune o creştere a bugetului Apărării, anual, cu 0,3% din PIB
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
de S.T.    |    21 Iun 2012   •   22:48

Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, s-a întâlnit joi, la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, cu comandanţii de mari unităţi din Armată şi a declarat că va propune o creştere a bugetului domeniului, anual, cu 0,3% din PIB.

Totodată, Dobriţoiu a afirmat că va solicita şi valorificarea infrastructurii în exces de către o agenţie guvernamentală sau o companie internaţională, scrie Mediafax.

Comandanţii de mari unităţi din Armată au prezentat ministrului Apărării şi celorlalte persoane din conducerea ministerului o analiză de stare a Armatei.

Cea mai importantă concluzie care s-a desprins din această analiză a fost, potrivit MApN, că alocaţiile bugetare insuficiente din ultimii ani au creat grave disfuncţii în mentenanţa tehnicii militare, precum şi în derularea programelor de instruire şi a celor de înzestrare.

O altă situaţie semnalată conducerii ministerului de către comandanţii de unităţi s-a referit la existenţa unui deficit pe linie de personal, în special la baza piramidei ocupaţionale.

Ministrul Dobriţoiu a precizat că, în acest moment, există probleme complexe în sistemul militar, care pot fi soluţionate doar printr-o finanţare corectă şi o definire foarte strictă a priorităţilor bugetate.

"Voi propune o creştere a bugetului Apărării, anual, cu 0,3% din PIB şi vom căuta soluţii pentru atragerea de venituri proprii prin valorificarea infrastructurii în exces. Nu vom face acest lucru noi, militarii. Acest proces ar trebui gestionat cu maximă transparenţă de o agenţie guvernamentală sau o companie internaţională cu reputaţie", a afirmat ministrul Dobriţoiu.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close