Antena 3 CNN Actualitate Descoperire uriașă. Cum poate fi ucis coronavirusul în doar 15 secunde

Descoperire uriașă. Cum poate fi ucis coronavirusul în doar 15 secunde

Noul coronavirus poate să reziste pe pielea umană mult mai mult decât virusul gripal, arată un nou studiu realizat de cercetătorii japonezi. Aceștia spun că SARS-CoV-2 rămâne activ pe pielea noastră timp de aproximativ nouă ore.

Descoperire uriașă. Cum poate fi ucis coronavirusul în doar 15 secunde
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    17 Noi 2020   •   22:00

Prin comparație, o tulpină a virusului gripal A (IAV) nu rezistă mai mult de două ore, arată studiul, prezentat de Live Science. Veste bună este că ambele virusuri pot fi ucise rapid cu dezinfectant pentru mâini, fapt care ar trebui să-i determine pe oameni să nu ignore atât spălatul, cât și dezinfectatul mâinilor.

„Acest studiu arată că SARS-CoV-2 poate avea un risc mai mare de transmitere prin contact direct decât IAV (virusul gripal), deoarece primul este mult mai stabil pe pielea umană”, au scris cercetătorii în studiu, care a fost publicat online pe 3 octombrie, în revista „Clinical Infectious Diseases”.

Specialiștii niponi au constat și că atunci când aceste virusuri au fost amestecate cu mucus, pentru a imita particulele virale eliberate prin tuse sau strănut,  SARS-CoV-2 a rezistat aproximativ 11 ore pe piele.

Chiar și așa, ambii viruși au fost inactivați la 15 secunde după utilizarea unui dezinfectant pentru mâini cu 80% etanol.

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 dezinfectant
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close