Antena 3 CNN Actualitate Coronavirus în România. Peste 7.000 de persoane sunt izolate la domiciliu

Coronavirus în România. Peste 7.000 de persoane sunt izolate la domiciliu

Coronavirus în România. Peste 7.000 de persoane sunt izolate la domiciliu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    28 Feb 2020   •   08:10

Peste 7.000 de persoane sunt izolate la domiciliu în ţara noastră, iar aproape o sută sunt în carantină, în spaţiile special amenajate de autorităţi.

În exclusivitate la Antena 3, managerul institutului Matei Balş a declarat că sunt şanse mari ca în România să mai apară şi alte cazuri de infectare cu coronavirus.

Românii care sunt plasaţi în izolare la domiciliu sau în carantină trebuie să ştie că pot beneficia, potrivit legii, de concediul şi indemnizaţia pentru carantină.

Acest concediu este reglementat de statul român şi este diferit de concediul medical.

Concediu medical în caz de carantină

Cea care stabileşte necesitatea carantinei este Direcţia de Sănătate Publică, apoi tot această instituţie va elibera un certificat în care se specifică faptul că persoana în cauza nu are voie să muncească din cauza bolii contagioase de care suferă şi stabileşte şi perioada de carantină. Apoi în baza acestor documente. medicul specialist sau cel de familie, eliberează certificatul de concediu de carantină. Mare atenţie însă, aceste documente se eliberează numai pentru luna în curs sau luna anterioară. Pentru că situaţia este una excepţională, certificatele pot fi ridicate de aparţinătorii persoanelor aflate în carantină.

Plata concediului de carantină se face din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi reprezintă 75% din baza de calcul stabilită de lege.

Şi foarte important, zilele concediului de carantină nu se cumulează cu cele ale concediului medical.

7000 de români, izolați la domiciliu

×
Subiecte în articol: carantină coronavirus
Parteneri
Ministrul Educației, Ligia Deca, mesaj de ultimă oră pentru părinții elevilor din clasele terminale
x close