Antena 3 CNN Actualitate ”Coronavirusul atacă inima și îi slăbește mușchi”. Noile descoperiri făcute de medici în lupta cu COVID-19

”Coronavirusul atacă inima și îi slăbește mușchi”. Noile descoperiri făcute de medici în lupta cu COVID-19

”Virusul atacă inima, îi slăbește mușchii și îi perturbă ritmul”, sunt informații noi care vin de la medicii din Statele Unite, citați de Washington Post. CODIV-19 se dovedește mult mai impredictibil decât se credea la început.

”Coronavirusul atacă inima și îi slăbește mușchi”. Noile descoperiri făcute de medici în lupta cu COVID-19
Sursa foto: Hepta
11 Mai 2020   •   09:54

Medicii spun că nu este un simplu virus respirator. Atacă foarte brutal rinichii, astfel încât multe spitale nu mai fac față cu aparatele pentru dializă. Atacă și sistemul nervos, afectează gustul și mirosul și inflamează vasele de sânge. 

Începe cu puține simptome sau nu dă niciun semnal, dar în câteva zile poate cauza dificultăți mari de respirație.

”Chiar dacă evoluția virusului este incertă, lucrul ăsta îl știm, vorbim de cazuri severe. În aceste cazuri e vorba despre afectare multiorganică. Într-adevăr, acolo și inima și rinichii și o afectare cerebrală, pe lângă afectarea pulmonară. 

Aceste lucruri se întâmplă rar, pentru că formele severe sunt într-un procent de 10%. Ceilalți 90% nu au aceste complicații, pot avea o afectare pulmonară care se poate rezolva de obicei.

Așa cum știam  până acum, în momentul în care vorbim despre persoane în vârstă și bolnavi cardiaci, riscul e categoric mai mare de a face o formă severă. Doar 1-2% sunt pacienți tineri.”, a spus doctorul Andrei Marinescu, pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: coronavirus inima descoperire
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close