Antena 3 CNN Actualitate Prof. Streinu Cercel, despre pacientul suspect de coronavirus care a murit la Pitești: „Avea o afecțiune pulmonară cronică”

Prof. Streinu Cercel, despre pacientul suspect de coronavirus care a murit la Pitești: „Avea o afecțiune pulmonară cronică”

Bărbatul cu simptomele infecţiei cu noul coronavirus, care a murit la Spitalul Județean de Urgență Pitești, avea o afecțiune pulmonară cronică.

Prof. Streinu Cercel, despre pacientul suspect de coronavirus care a murit la Pitești: „Avea o afecțiune pulmonară cronică”
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    11 Mar 2020   •   21:30

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, medicul Adrian Streinu-Cercel, a declarat miercuri seară, la „Sinteza Zilei”, că poate fi vorba despre coronavirus în acest caz.

„În fiecare clipă pe mapamond moare câte o persoană în terapie intensivă.

Există faptul că a intrat în țară în urmă cu câteva zile, dar ceea ce trebuie spus este că acest pacient avea o afecțiune pulmonară cronică, avansată, care a dezvoltat o infecție uzuală și inclusiv o răceală simplă te poate dărâma.

Nu se cunoaște dacă era infectat cu coronavirus.

Proba s-a recoltat și s-a trimis în această seară la Matei Balș, iar mâine vom avea rezultatul. E posibil să fie coronavirus, dar nu este nimic surprinzător”, a spus profesor doctor Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Prof. Streinu Cercel, despre pacientul suspect de coronavirus care a murit la Pitești

Vă amintim că un bărbat a ajuns miercuri seară în urgența spitalului din Pitești cu simptomele infecției cu coronavirus și a murit în scurt timp.

Bărbatul era în stare gravă și a făcut stop cardio-respirator.

Medicii l-au resuscitat și l-au mutat apoi într-o zona izolată din Terapie Intensivă.

Din păcate, eforturile medicilor au fost în zadar. Bărbatul a decedat.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close