Antena 3 CNN Actualitate Informație de ultimă oră: Coronavirusul nu a fost creat de om sau modificat genetic, dar e posibil să fi scăpat din laboratorul din Wuhan

Informație de ultimă oră: Coronavirusul nu a fost creat de om sau modificat genetic, dar e posibil să fi scăpat din laboratorul din Wuhan

Serviciile americane de informații au eliminat, joi, teoriile conspirației conform cărora noul coronavirus ar fi fost creat de om sau modificat genetic, relatează AFP. Agențiile de spionaj din SUA sunt de acord cu „consensul științific larg conform căruia Covid-19 nu a fost creat de om”. De asemenea, serviciile de informații exclud modificările genetice, dar încă cercetează dacă virusul a scăpat din laboratorul din Wuhan, dintr-un accident.

Informație de ultimă oră: Coronavirusul nu a fost creat de om sau modificat genetic, dar e posibil să fi scăpat din laboratorul din Wuhan
Sursa foto: Hepta
30 Apr 2020   •   18:23

Serviciile de informații încearcă încă să "determine dacă epidemia a început printr-un contact cu animale infectate sau dacă a fost rezultatul unui accident al laboratorului din Wuhan", orașul chinez unde a început pandemia, a precizat Direcția de informații, într-un comunicat.

Mike Pompeo, secretarul de stat al lui Donald Trump, îi solicită Chinei permisiunea de lăsa anchetatorii americani să intre în laboratorul de microbiologie din Wuhan, aflat în apropierea pieței umede de unde se crede că s-a propagat noul coronavirus, la doar 13 kilometri. Teoria aceasta încă neprobată a fost intens promovată de președintele american și aliații săi. Chiar Mike Pompeo a adăugat într-o intervenție că „simplul fapt că nu știm răspunsurile, China nu împărtășește răspunsurile, cred că este foarte, foarte grăitor.”

Oficialii americani spun că Ambasada SUA la Beijing a semnalat îngrijorări cu privire la potențialele probleme de siguranță la laboratorul din Wuhan încă din 2018, dar nu au găsit încă nicio dovadă că virusul ar fi scăpat de acolo.

Pe de altă parte, guvernul chinez se apără și susține că orice afirmație conform căreia virusul a fost eliberat dintr-un laborator sunt „nefondate și fabricate din nimic”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Geng Shuang, l-a citat pe directorul institutului, Yuan Zhiming, că a spus că laboratorul implementează cu strictețe proceduri de bio-securitate care ar împiedica eliberarea oricărui agent patogen. „Aș dori să subliniez din nou că originea virusului este o problemă științifică complexă, ce ar trebui studiată de oameni de știință și profesioniști”, a spus Geng.

De asemenea, Geng i-a criticat pe politicienii americani care au sugerat tragerea la răspundere a Chinei pentru pandemia globală, spunând-ule acestora că ar trebui să își petreacă timpul cu „controlarea mai bună a situației epidemice de acasă”.

×
Subiecte în articol: coronavirus SUA China origine Wuhan
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close