Antena 3 CNN Actualitate Coronavirusul, ucis în doar 48 de ore de un medicament care există deja pe piață. Din păcate, toată lumea l-a ignorat

Coronavirusul, ucis în doar 48 de ore de un medicament care există deja pe piață. Din păcate, toată lumea l-a ignorat

Un medicament antiparazitic existent deja pe piaţă, Ivermectina, a reuşit să omoare coronavirusul în 48 de ore în condiţii de laborator, au descoperit cercetătorii australieni.

Coronavirusul, ucis în doar 48 de ore de un medicament care există deja pe piață. Din păcate, toată lumea l-a ignorat
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    27 Dec 2020   •   16:40

Ivermectina a fost descoperită în 1975 și este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente şi sigure medicamente de către OMS. În plus, Ivermectina este și accesibilă ca preț. O singură doză de Ivermectină a reuşit să oprească răspândirea virusului într-o cultură, în condiţii de laborator, afirmă cercetătorii de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia.

“Am descoperit că o singură doza a reuşit să elimine tot materialul genetic al virusului în 48 de ore şi că după 24 de ore se poate observa oricum o reducere seminficativă”, a spus dr. Kylie Wagstaff, potrivit money.ro.

Acum, cercetătorii vor să afle exact cum acţionează Ivermectina asupra virusului, dar şi să testeze care ar putea fi dozajul optim administrat la oameni.

“Realist vorbind, durata până la apariţia unui vaccin este destul de mare. Un medicament va putea ajuta mai repede omenirea”, a precizat Kylie Wagstaff.mStudiul a fost deja publicat în Antiviral Research.

×
Subiecte în articol: Ivermectina
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close