Antena 3 CNN Actualitate Corvetele României ar putea fi făcute la Galaţi

Corvetele României ar putea fi făcute la Galaţi

Corvetele României ar putea fi făcute la Galaţi
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
21 Dec 2018   •   13:18

Şantierul Naval din Galaţi se pregăteşte să construiască noua flotă militară a României. Mai este de trecut însă un hop: să câştige licitaţia organizată de Guvern. După acest pas, navele vor fi dotate cu tehnologie militară de luptă de ultimă oră, furnizată de Boeing, Raytheon si General Dynamic. Mentenanţa corvetelor ar urma să fie facută în şantierul de la Mangalia, intrat şi el în portofoliul olandezilor de la Damen.

Încă din momentul în care Guvernul României a anunțat că vrea să înzestreze armata, iar marina militară va fi prioritară prin construcția de 4 noi corvete, olandezii de la Damen au fost printre primii care s-au arătat interesați să participe la licitație. Cu o prezență de peste 20 de ani în România, la Galați și o retehnologizare făcută acolo ca la carte, olandezii consideră ca sunt pregătiți pentru a începe imediat derularea contractului.

Prin crearea parteneriatului cu statul român în cel mai mare șantier naval din România, cel de la Mangalia, Damen poate asigura o capabilitate suplimentară care vine în întâmpinarea cerinței marinei militare române de a avea un centru special pentru mentenanță, reparații și modernizări - în conformitate cu standardele NATO - denumit: "Integrated Logistic Support". În cazul în care Damen va prelua contractual pentru dotarea și modernizarea forțelor navale române, în conformitate cu oferta depusă, Damen va colabora cu trei giganți ai industriei de apărare din SUA, care vor furniza și sistemele de armament: Boeing, Raytheon și General Dynamics.

Şantierul din Mangalia va fi o investiţie majoră pentru piaţa forţei de muncă. Aici vor ajunge să lucreze specialişti înalt calificaţi, iar compania olandeză va deveni un angajator de prim rang pentru industria navală de la Marea Neagră. Pentru ca proiectele să fie duse la bun sfârșit, în Şantierul Naval de la Mangalia urmează să fie făcute angajări masive.

×
Subiecte în articol: Galați mangalia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close