Antena 3 CNN Actualitate Coşmar pentru viitorii şoferi: programarea la examinarea auto scoate bani din buzunarele cursanţilor

Coşmar pentru viitorii şoferi: programarea la examinarea auto scoate bani din buzunarele cursanţilor

Coşmar pentru viitorii şoferi: programarea la examinarea auto scoate bani din buzunarele cursanţilor
03 Mai 2017   •   11:06

Situaţie revoltătoare pentru obţinerea permisului de conducere. Viitorii şoferi sunt obligaţi să aştepte şi patru luni până să fie programaţi la proba de traseu, după ce au promovat examenul scris. Instructorii auto atrag atenţia că elevii îşi pot pierde îndemânarea dacă timp de câteva luni nu conduc.

Au luat „sala”, însă nu pot da proba de traseu. Este situaţia a sute de elevi ai şcolilor de şoferi din Bucureşti şi nu numai, care au fost programaţi abia spre sfârşitul verii pentru susţinerea probei practice. De vină pare să fie numărul mic de poliţişti examinatori.

În acest timp, expiră certificatul de cazier obligatoriu pentru examen, iar cursanţii sunt nevoiţi să obţină un alt document. În plus, mulţi dintre aceştia sunt nevoiţi să bage mâna în buzunar ca să-şi plătească alte ore de conducere deoarece îşi pierd îndemânarea la condus cât timp sunt nevoiţi să aştepte până să dea examen. Într-o situaţie şi mai delicate sunt elevii care au picat deja examenul iar la următoarea programare constată că s-a scurs un an de zile de la începerea şcolii de şoferi. În această situaţie, cursanţii trebuie să facă din nou şcoala de şoferi, evident contracost.

Detalii pe adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: examen permis şoferi bani
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close