Antena 3 CNN Actualitate Coşmarul românilor sechestraţi în India s-a încheiat. Oamenii s-au întors în ţară

Coşmarul românilor sechestraţi în India s-a încheiat. Oamenii s-au întors în ţară

Coşmarul românilor sechestraţi în India s-a încheiat. Oamenii s-au întors în ţară
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Noi 2012   •   18:30

Cei doi români care au fost sechestraţi în India, Ioan Hânţar, patronul unei firme de reşapat cauciucuri din judeţul Suceava, şi Vasile Mireuţă, un angajat al societăţii lui Hanţâr, au ajuns în România sâmbătă după-amiază, potrivit unor surse din administraţia locală suceveană, citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, Ioan Hânţar şi Vasile Mireuţă au ajuns pe Aeroportul Otopeni sâmbătă după-amiază, urmând să se îndrepte spre domiciliile lor din judeţul Suceava.

Ministerul de Externe a anunţat, vineri seară, că cei doi români care ar fi fost lipsiţi de libertate în statul Kerala, din sudul Indiei, au fost eliberaţi şi că pe parcursul călătoriei de întoarcere în România beneficiază de protecţie consulară.
   
"În urma demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, al Poliţiei Române şi al consulului onorific al României din Chennai (India), cei doi cetăţeni români care ar fi fost lipsiţi de libertate în statul Kerala, din sudul Indiei, se află în momentul de faţă în libertate. Aceştia vor părăsi teritoriul Indiei în dimineaţa de 3 noiembrie2012 şi vor beneficia, pe tot parcursul călătoriei de întoarcere în România de protecţie consulară din partea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române", se arăta într-un comunicat MAE.

Unul din cei doi români sechestraţi în India este Ioan Hânţar, patronul unei firme de reşapat cauciucuri din judeţul Suceava, iar celălalt, Vasile Mireuţă, este un angajat al societăţii lui Hanţâr, afirmă surse apropiate omului de afaceri.

Secretarul general al MAE, Robert Cazanciuc, a relatat, vineri, că în urmă cu o zi Ambasada României la New Delhi a fost sesizată de o firmă din România că doi angajaţi ai săi, cetăţeni români, au fost reţinuţi de autorităţile de control pe un aeroport din Sudul Indiei.
   
   

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close