Antena 3 CNN Actualitate Cosmeticele conţin substanţe ce pot fi toxice pentru organism

Cosmeticele conţin substanţe ce pot fi toxice pentru organism

Cosmeticele conţin substanţe ce pot fi toxice pentru organism
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
28 Oct 2010   •   21:21

Câţi dintre noi citim lista de ingrediente la cosmeticele pe care le folosim zilnic? Consumate în exces, unele substanţe pot fi dăunătoare pentru organism.

Cercetătorii din Uniunea Europeană atrag atenţia asupra riscului ca unele dintre substanţele din produsele de îngrijire să crească rezistenţa bacteriilor la antibiotice.

Suntem într-o continuă luptă cu bacteriile. De asta cumpărăm şi folosim zilnic zeci de produse cosmetice care să ne ferească de boli.

Puţini sunt cei care aleg după ingrediente. Şi mai puţini sunt cei care ştiu că produsele de îngrijire conţin Triclosan. O substanţă antibacteriană. În concentraţie mai mare de 0,3% Triclosanul devine periculos.

Potrivit testelor făcute de experţii europeni şi americani substanţa, dacă e folosită des şi timp îndelungat, poate face bacteriile mai rezistente. În cazul femeilor poate duce chiar şi la tulburări hormonale.

Pastă de dinţi, săpun sau gel dezinfectant. Produse pe care le folosim zilnic dar conţi triclosan. Specialiştii ne avertizează că, deşi ar trebui să ne protejeze de bacterii, tocmai această substanţă le poate creşte rezistenţa la antibiotice.

Producătorii de cosmetice spun însă că doza de Triclosan e mică în fiecare produs. "În produsele noastre, triclosanul este folosit în cantităţi reduse, iar aceste produse sunt supuse unor evaluări periodice a siguranţei în utilizare" a declarat reprezentantul unui producător de cosmetice.

Şi, pentru că nu putem renunţa la pastă de dinţi sau săpun, specialiştii ne recomandă să le căutăm pe cele care au cât mai puţine ingrediente chimice.

×
Subiecte în articol: cosmetice toxic
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close