Antena 3 CNN Actualitate Cosmin Andreica, Europol, după raportul oficial în cazul de la 2 Mai: "Există un pretext neoficial, pe care ministrul Predoiu nu l-a prezentat"

Cosmin Andreica, Europol, după raportul oficial în cazul de la 2 Mai: "Există un pretext neoficial, pe care ministrul Predoiu nu l-a prezentat"

Cosmin Andreica, preşedintele Europol, a avut o intervenţie în direct la Antena 3 CNN în urma raportului prezentat de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, după tragedia de la 2 Mai, în care un şofer drogat a ucis doi tineri.

Cosmin Andreica, Europol, după raportul oficial în cazul de la 2 Mai: "Există un pretext neoficial, pe care ministrul Predoiu nu l-a prezentat"
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Aug 2023   •   14:30

Cosmin Andreica a spus în direct la Antena 3 CNN că în gestionarea situaţiei de la 2 Mai este vorba despre "nişte greşeli manageriale" şi, mai mult decât atât, că nu a fost o "proporţionare corectă a mijloacelor din dotare".

"Sunt mai multe detalii care au rămas neclarificate, cu toate că am primit anumite detalii succinte sau incomplete referitoare la ceea ce s-a întâmplat în acea seară.

Citeşte şi: "Vreau să văd toate efectivele disponibile în stradă". Marcel Ciolacu nu este mulţumit de măsurile anunţate de şeful MAI după accidentul de la 2 Mai

Faptul că după ce am primit acest apel de urgenţă nu au fost direcţionate resursele umane din teren pentru a fi identificat în cel mai scurt timp.

Pretextul neoficial, pe care ministrul nu l-a prezentat, este că poliţiştii erau implicaţi în acţiunea, dispusă de la nivel central, adică de la nivelul  Ministerului, acţiunea Blocada, adică acea acţiune în care, în anumite momente, în anumite intervale de timp, în puncte fixe trebuiau să fie prezenţi poliţiştii, fără să existe niciun fel de excepţie", a spus Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului Europol, în direct la Antena 3 CNN.

"Inspectorul-şef nu a gestionat corect resursele umane pe care le-a avut la dispoziţie şi asta pentru că nu am avut niciun echipaj rutier în zona de sud a litoralului, în special în Vama Veche, unde ştim foarte clar că viaţa de noapte este consistentă.

Şi mai mult decât atât nu am avut o proporţionare corectă a mijloacelor din dotare, pe care să le pună la dispoziţia poliţiştilor care se află în teren.

Citeşte şi: Polițiștii au încălcat grav mai multe reguli, în cazul accidentului de la 2 Mai! Concluziile raportului Corpului de Control, prezentate de ministrul de Interne

Deci e clar că vorbim despre nişte elemente, nişte greşeli manageriale, care cu toate că erau cunoscute încă din primele zile, l-au auzit pe domnul Predoiu într-un interviu televizat săptămâna trecută în care ne spunea că nu vrea să destabilizeze sistemul prin luarea unor decizii radicale de moment, însă exact pe baza acelor deicizii a ajuns ca inspectorul-şef să solicite eliberarea din funcţie. Nu înţeleg de ce a fost nevoie de atâtea zile", a mai precizat Cosmin Andreica.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close