Antena 3 CNN Actualitate Cosmin Andreica, lider Europol: "Avem o lege a salarizării aplicată pe jumătate" | Protestele vor continua

Cosmin Andreica, lider Europol: "Avem o lege a salarizării aplicată pe jumătate" | Protestele vor continua

Sindicaliştii din Poliţie spun că protestele pentru aplicarea legii-cadru privind salarizarea vor continua, chiar dacă Ministerul Muncii a modificat proiectul de Ordonanţă privind majorarea salariilor personalului plătit din fonduri publice.

Cosmin Andreica, lider Europol: "Avem o lege a salarizării aplicată pe jumătate" | Protestele vor continua
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    17 Aug 2022   •   20:01

Preşedintele sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a declarat miercuri, la Antena 3, că faţă de primul proiect de ordonanță de urgență promovat de Ministerul Muncii "nu s-a schimbat absolut nimic".

"Ideea este că a dispărut punctul în care creșteau salariile din unitățile centrale ale ministerelor cu 15%. Adică noi am arătat faptul că, în timp ce pentru majoritatea bugetarilor vorbim despre acordarea unui sfert din cele două tranșe restante, pentru angajații din ministere, din aparatele centrale, se propunea creșterea cu 15% a salariilor de bază, ceea ce însemna în jur de 800-900 de lei pentru ei, iar pentru restul lumii însemna undeva la 100-120 de lei pe lună. 

Acum, Ministerul Muncii a retras acea ordonanță și a venit după câteva ore cu ordonanța "rebranduită", în care au eliminat acel punct. Nimic nou sub soare în acest context", a spus Andreica.

Sindicaliştii din Poliţie anunţă că protestele vor continua

"Sub nicio formă nu ne poate mulțumi, pentru că această propunere a fost pusă pe masă și în decembrie 2021, nu a fost materializată la acel moment, cu toate că am avut promisiuni, şi din partea PNL-ului, din partea PSD-ului că se va aplica în această formă. Au trecut 8 luni de zile, 8 luni în care Guvernul a făcut economie pe spatele bugetarilor și avem în continuare o lege a salarizării care este aplicată pe jumătate. Asta în condițiile în care gândiți-vă că suntem într-o situație ridicolă, în care noi, poliţişti, oameni ai legii, aplicăm legea în fiecare zi dar suntem victimele nerespectării ei. Și atunci probabil că aceste proteste mai mult ca sigur că vor continua".

"Obrazul este destul de gros al politicienilor care se află acum la guvernare și suntem convinşi că nu vor ceda după un protest sau două", a mai spus liderul Europol.

Principalele revendicări ale poliţiştilor vizează acordarea integrală a diferenţelor salariale restante (Legea 153/2017), majorarea salariilor de funcţie cu 15% similar cu salariaţii din alte ministere, actualizarea normelor legale de hrană şi echipare cuvenite, actualizarea cuantumurilor drepturilor plafonate începând cu anul 2010 şi indexarea pensiilor militare corelat cu inflaţia reală.

×
Subiecte în articol: cosmin andreica Europol
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close