Antena 3 CNN Actualitate Costul salvării unui bărbat atacat grav de urs: Mii de euro pentru spitalizare, operații și medicamente

Costul salvării unui bărbat atacat grav de urs: Mii de euro pentru spitalizare, operații și medicamente

Spitalizarea, operațiile și medicamentele pentru bărbatul de 54 de ani, atacat de un urs pe 18 iunie la Săcel, au costat câteva mii de euro. Victima a necesitat șase intervenții pe parcursul mai multor ore, prin implicarea unei echipe complexe formate din 15 asistenți medicali.

Costul salvării unui bărbat atacat grav de urs: Mii de euro pentru spitalizare, operații și medicamente
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    13 Iul 2021   •   19:23

Pacientul a necesitat 24 de zile de spitalizare, în perioada 18.06-12.07, cheltuielile generate pe parcursul acestei perioade fiind de 8000 de euro, a transmis Consiliul Județean Harghita, printr-un comunicat de presă.

„Găsirea unor soluții cu impact imediat ar contribui la evitarea suprasolicitării sistemului sanitar și la protecția vieții umane.”, se precizează în documentul citat de DC News.

„Din nefericire ceea ce s-a întâmplat în acest caz, se poate repeta dacă nu reușim să găsim soluții imediate. Problema ursului a atins cote alarmante pentru siguranța vieții umane. (...) Cine își asumă responsabilitatea pentru viața umană? Să nu uităm că viața unui om după un atac al ursului nu va mai fi niciodată aceeași!”, a declarat Borboly Csaba, președintele CJ Harghita.
 

×
Subiecte în articol: urc atacat barbat
Parteneri
Categoria de angajaţi români care vor putea primi 500 de lei
x close