Antena 3 CNN Actualitate Costanda dă Primăria în judecată şi cere daune de 150 milioane euro pentru că nu a aprobat PUZ-ul pentru Satul Francez

Costanda dă Primăria în judecată şi cere daune de 150 milioane euro pentru că nu a aprobat PUZ-ul pentru Satul Francez

Costanda dă Primăria în judecată şi cere daune de 150 milioane euro pentru că nu a aprobat PUZ-ul pentru Satul Francez
Sursa foto: costanda
19 Apr 2010   •   15:01

Omul de afaceri Costică Constanda a dat în judecată Primăria Capitalei şi cere daune de 150 de milioane de euro. Constanda a cerut anularea contractului prin care a primit Satul Francez în schimbul cedării Parcului Bordei către municipalitate. Nemulţumirea lui Constanda este legată de faptul că în Consiliul General nu s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal, iar proiectele sale imobiliare nu s-au materializat.

Soţii Constanda au introdus la Tribunalul Bucureşti o acţiune privind anularea contractului prin care, în martie 2008, au intrat în posesia Satului Francez. Omul de afaceri îi acuză pe consilieri că au amânat aprobarea planului urbanistic zonal pentru ridicarea unor construcţii în Satul Francez.

Constanda a intrat în posesia Satului Francez după ce fostul primar Adriean Videanu a negociat preluarea terenurilor din Parcul Bordei deţinute de Constanda. Planul său de afaceri prevedea ridicarea mai multor clădiri rezidenţiale.
Constanda a vândut o parte din terenul obţinut în satul francez unei firme din Grecia şi ar fi promis dezvoltatorului imobiliar că PUZ-ul va fi aprobat rapid. Ceea ce nu s-a întâmplat. În aceste condiţii, grecii l-au dat în judecată pe Constanda, pentru a-şi recupera banii. Fiind ameninţat cu executarea silită, Constanda s-a îndreptat împotriva municipalităţii. El cere Primăriei nu mai puţin de 150 de milioane de euro.

Ceea ce nu a luat în calcul Constanda este faptul că Municipalitatea nu poate aproba acum PUZ-ul cerut, având în vedere că legea permite persoanelor private să construiască clădiri cu cel mult 20% mai înalte decât prevede regimul de înălţime al zonei.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: primarie daune
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close