Antena 3 CNN Actualitate Costel Iancu a demisionat din funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare

Costel Iancu a demisionat din funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare

Costel Iancu a demisionat din funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare
Sursa foto: Costel Iancu
21 Feb 2009   •   09:23

Costel Iancu, recent numit în funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, a demisionat ca urmare a scandalului provocat după ce presa a dezvăluit că acesta este urmărit penal. El este acuzat că ar fi ordonat, în 2006, răpirea unui om de afaceri şi a soţiei acestuia. Costel Iancu a precizat, într-un comunicat de presă, că a luat această decizie pentru a nu păta imaginea Partidului Democrat Liberal.
Procurorii craioveni au finalizat un dosar în care Iancu este cercetat pentru mai multe infracţiuni cu violenţă. Potrivit anchetatorilor, Costel Iancu ar fi ordonat, în toamna lui 2006, răpirea omului de afaceri Andrei Alexandru şi a soţiei acestuia. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şi cinci interlopi craioveni, specializaţi în recuperări, care l-ar fi ajutat pe Costel Iancu. În 2006, toţi cei şase implicaţi în răpire au fost reţinuţi 24 de ore în spatele gratiilor.
La percheziţiile făcute la ferma actualului demnitar, din localitatea doljeană Padea, procurorii au descoperit mai multe probe care-l implicau pe Costel Iancu şi în alte cazuri de răpire. Potrivit surselor judiciare, răpirile au avut loc în ultimii 18 ani, atât pe teritoriul României, dar şi în Austria şi Spania.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: urmarire penala dosar penal
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close