Antena 3 CNN Actualitate Costică Argint a fost eliberat din Penitenciarul Focşani şi nu va mai fi extrădat în Italia

Costică Argint a fost eliberat din Penitenciarul Focşani şi nu va mai fi extrădat în Italia

Costică Argint a fost eliberat din Penitenciarul Focşani şi nu va mai fi extrădat în Italia
Sursa foto: Foto: Video News
08 Mar 2011   •   14:27

Costică Argint, liderul romilor din Italia, a fost eliberat din Penitenciarul Focşani. Costică Argint nu va mai fi extrădat în Italia, deoarece autorităţile nu au mai solicitat acest lucru.

La ieşirea din penitenciar acesta a declarat că se va întoarce în Italia cu primul avion şi nu vrea să facă mai multe declaraţii decât atunci când se va simţi în siguranţă, conform Agepres.

"Mă voi întoarce în Italia. Acolo locuiesc de 14 ani. Am plătit o datorie mai veche statului român. Nu am datorii faţă de nimeni, cu excepţia unei singure persoane drage inimii mele. Nu am putut să mă achit faţă de el pentru că m-au tot plimbat prin închisorile italiene şi române de trei ani. Dacă, vreodată, voi crede că siguranţa mea şi libertatea mea vor fi în afara oricărui pericol voi veni să fac nişte declaraţii. Deocamdată, nu. Era normal să fiu eliberat pentru că mi-am îndeplinit obligaţiile de deţinut, nu am creat probleme în penitenciar şi este o decizie corectă."

Costică Argint a fost adus din Italia în octombrie 2010.Bărbatul fusese condamnat la trei ani şi şase luni închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi a fost arestat în decembrie 2009 în Italia.

Autorităţile de la Roma au acordat extrădarea temporară a lui Costică Argint, urmând ca la ispăşirea pedepsei să fie predat în Italia.

 



×
Subiecte în articol: eliberare
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close