Antena 3 CNN Actualitate Covasna. Femeie surprinsă de viitură şi aproximativ 25 de case inundate

Covasna. Femeie surprinsă de viitură şi aproximativ 25 de case inundate

Covasna. Femeie surprinsă de viitură şi aproximativ 25 de case inundate
18 Iul 2010   •   18:22

O femeie din comuna covăsneană Belin a fost surprinsă de o viitură şi aproximativ 250 de gospodării din aceeaşi localitate au fost afectate, duminică după-amiază, de inundaţii, în urma ieşirii din matcă a pârâului cu acelaşi nume, din cauza ploilor torenţiale din zonă, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat că pârâul Belin a ieşit din matcă, duminică după-amiază, din cauza ploilor abundente, fiind afectate în jur de 250 de gospodării din comună.

De asemenea, o femeie de 51 de ani a fost surprinsă de viitură, la ora transmiterii ştirii ea fiind în şoc hipotermic, în stare critică, şi fiind transportată cu ambulanţa la spital.

Conform sursei citate, în urma viiturii, a fost afectat şi podul în centrul comunei Belin, în prezent pompierii interveninnd la faţa locului pentru a înlătura efectele inundaţiilor.

Zeci de gospodării şi case din comuna covăsneană Belin au fost inundate, la sfârşitul lunii iunie, din cauza creşterii debitului pârâului Belin, ca urmare a ploilor torenţiale. Potrivit ISU Covasna, în urma unei viituri produse de o rupere de nori, la vremea respectivă debitul pârâului Belin a crescut şi au fost afectate localităţile Belin şi Belin Vale. La faţa locului, a mers un echipaj al ISU Covasna, care a estimat că au fost afectate 15 case şi 40 gospodării (curţi, pivniţe) din comuna Belin.

Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin, declara că podul care face legătura între Belin şi Belin Vale a fost afectat de viitură şi din acest motiv poate fi traversat doar pe jos sau cu căruţa. Prefectul mai informa că, în urma inundaţiilor, s-a surpat, pe o porţiune de circa 50 de metri, drumul comunal, în partea de sus a localităţii Belin Vale.

Potrivit autorităţilor judeţene din Covasna, pentru refacerea infrastructurii din localitatea covăsneană Belin Vale, afectată în urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iunie, când un drum s-a surpat, iar podul din localitate a fost afectat de viitură, este necesară suma de un milion de lei, bani pe care Prefectura Covasna îi va solicita Guvernului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: inundatie viitura gospodarii ape
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close